Nešťastné samovyměření u zahr. faktur

• (neregistrovaný)

11. 8. 2010 15:49

Prosím o radu:

na zahraniční faktuře je datum 21.4.
    fa jsme obdrželi 26.4.2010 - razítko došlá pošta

mě se dostala na stůl k účtování po všech našich schvalovacích kolečcích 6.8.2010.

zařadím ji do dodatečného daňového přiznání za květen, DUZP 15.5.2010 a kurz pro přepočet EUR květen?
    -máme měsíční kurz.

/fa do dubna dát nemůžu-nedoplnila jsem jí k 15. v měsíci, který následoval po měsíci v němž zboží bylo pořízeno , tzn. 15.5 - takže ji dám do dodatečného za květen s DUZP 15.5./,

Já se z toho asi fakt zblázním :-)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 8. 2010 8:06

janaK (neregistrovaný)

Re: nešťastné samovyměření u zahr. faktu
      Jak velká částka to byla?
      Daň vyjde tak jako tak nula. Takže pokud to pro Vás nebyla nějak extra významná částka, dodatečné přiznání bych nedělala a dala to normálně do sprna.

• 12. 8. 2010 10:43

rr (neregistrovaný)

Re: nešťastné samovyměření u zahr. faktu
      No částky máme různé - vím že jde ve finále o nulu v přiznání ale nemůže nám Fin. úřad vyměřit nějakou pokutu za špatné uvedené období v přiznání? Vím, že nás daňový poradce upozorňoval, že vlastně teď v Bruselu nedají dohromady částky nároku a povinnosti v měsíci do kupy, protože tím, že daňový doklad vzniká datem doplnění na dokladu nebudou ty částky za zboží ve stejných obdobích /u těch dvou států-dodavatel-odběratel/
      Máme dlouhé kolečko na schalování dokladů a technici moc nespěchají a my jsme měsíční plátci a tak se holt občas do toho měsíce nedostanu. A taky trochu bojuju s tím termínem "datum doplnění údajů na dokladu" - je to datum přijetí dokladu do firmy nebo datum účtování? Svatej pokoj když to bylo postaru. Ale snad by se to mělo vrátit zpět-četla jsem někde v e-mailových novinách, že na základě rozhodnutí z Bruselu by to mělo vejít v platnosti do konce roku 2012.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).