Re: Nemoc a ochranná lhůta
Ano,přesně tak - k náhradě 0 Kč.
Co můžete dělat? Snad jedině ho požádat, aby vám neoprávněně vyplacenou náhradu mzdy vrátil. V žádném případě bych do přehledu pojistného pro OSSZ tuto jeho náhradu neuváděla.
Rozumím správně je to jen na jeho uvážení :-(!
Do ELDP napíšu tedy, že PP skončil 20. 7. a vyměřovací základ snížim o tento přeplatek...
Ale pokud jsem dobře koukala odvod SP ani ZP z této částky nebyl.
Další a snad poslední problém bude menší odvod SP za organizaci tz. menší opřípočet - 1/2 přípočtů.
Napadá Vás ještě něco? Děkuji za odpověď
Náhrada mzdy v době PN nepatří do vyměř.základu pro SP, neodvádí se z ní SP ani ZP, v ELDP vůbec nebude.
Jak jsem uvedla, chybně vyplacenou náhradu mzdy, kterou jinak do přehledu uvádíte celou a 1/2 si odečítáte z dovodů, vůbec ji tam neuvádějte. Odvody naopak budou tím pádem vyšší.
Nic jiného mě nenapadá.
Teď prosím poradit jak z toho ven...
Ta částka na pásce jako NM tedy náhrada mzdy se nenačte do hrubého příjmu tak tedy když ho o tuto částku poprosím bude vše ok. Odvod SZ ani ZP se mi nezmění.
Pouze jak myslím odvod SP který se snižuje o 1/2 přípočtů (tedy co jsme vyplatili jako NM).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 8. 2010 9:56
Dobrý den,
prosím zkušenější pro mě je to oříšek...
Zc dne 16. 7. onemocněl a nemoc ukončil 26. 7., ALE 20. 7. mu u nás skončila pracovní smlouva na dobu určitou. A já teď nevim zda mu máme vyplatit nem. dávky po celou dobu nemoc myi nebo je to od 21. 7. na OSSZ jako nemoc v ochranné lhůtě?
Děkuji moc Míša