Koho uvést v ...přiznání sestavil

• (neregistrovaný)

12. 8. 2010 13:50

Když jako účetní (ne jako daňový poradce) děláte daňová přiznání klientům (DPH, DzP), uvádíte své jméno do kolonky "přiznání sestavil"?

Já se tam uvádím - kvůli kontaktu - ale vzhledem k uzavřené pojistce "na blbost", kterou nemám na daně, ale na účetnictví, nevím, zda to není chyba, zda by mě to nepoškodilo při případné pojistné události.

Jak to děláte vy?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 8. 2010 14:22

jar (neregistrovaný)

Re: koho uvést v ...přiznání sestavil
      Dělám to taky tak, všude se píšu já, vyřizuju samozřejmě všechno já, ale s tou pojistkou, nevím, myslím že tu proběhla nějaká diskuze a myslím, že v tom nějaký problém může být... počkáme na další reakci, kdo má třeba zkušenosti.

• 12. 8. 2010 14:30

Martina1 (neregistrovaný)

Dělám to jako vy, taky se tam napíšu. Ten, kdo "podává" přiznání stejně neví detaily, ty vím já. Pojistku na "blbost" mám ale jen pokud způsobím škodu při zprac. účta v práci zaměstnavateli. Ráda bych ale byla trochu krytá i pro klienty. Jaká je jiná pojistka? Při uzavírání této mi bylo řečeno, že jiná prostě není.

• 12. 8. 2010 14:56

jar (neregistrovaný)

A vy jste jen zaměstnanec? Asi i OSVČ, tak normálně si na to udělat samostatnou pojistku (já mám na OSVČ). Teď tu na to koukám, je to pojištění odpovědnosti za škody na zisku (ušlý zisk) a za jiné majetkové škody vybraných profesních skupin. Každý pojišťovák vám určitě poradí. Nějakou jistotu mám, ale myslím že při plnění by byli opatrní...

• 12. 8. 2010 16:07

zdv (neregistrovaný)

No já mám právě pojistku přes Svaz účetních jako OSVČ a před uzavřením jsem zkoumala různé varianty od jiných pojišťoven, ale v podstatě nic lepšího jsem nenašla (resp. nikde by mě nepojistili včetně daňových přiznání, když mám ŽL jen na účto).
      Ale teď mě právě napadlo, jestli si to ještě nezhoršuju tím, že tam otevřeně napíšu, že jsem to sestavila. Příležitostně se zeptám v rámci toho svého pojištění.

A díky za všechny reakce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).