Re: formulář E101
Děkuji za odpověd, ale jedna se mi o toto. V roce 2002 nastoupil u naší společnosti Slovenký občan. pracoval u nás do března letošního roku a nyní nám přišel dopis ze Slovenské správy soc.pojištění, že mu byl vystaven formulář E101,podle čísla formuláře v roce 2010 a že jsme povinni se zaregistrovat na Slovensku a udajně od vstupu do EU odvést zpětně pojištění
Tak to bude něco specielního, něco jsem četla dnes na stránkách mpsv o zaměstnávání cizinců a určení kam spadají s ohledem na SZ, takže to Vám nepomohu, ale vy jste přece Soc.poj.platili za toho slov.občana u nás? Tak možná kontaktovat OSSZ kam jste platili.Třeba budou vědět co s tím. Ještě mě napadá v jakém režimu u Vás pracoval, hlásili jste ho jako cizince na ÚP? Ale já stejně nevím jaké byly v r. 2002 podmínky. Počkáme na lepší odpovědi.
No to vám nezávidím. Obraťte se na OSSZ - referentku, která má na starosti zaměstnávání občanů z EÚ. Předpokládám, že onoho slovenského občana budete muset zpětně dohlásit (od r.2002), opravit přehledy a požádat o vrácení zaplaceného SP. Stejně tak na zdravotní pojišťovně. Na Slovensku se přihlásíte a zaplatíte za něj na Slovensko. ZP i sociálka na Slovesnku by vám měli napsat, jaká % ze mzdy máte odvést.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 8. 2010 14:31
chtěl bych se zeptat, zda formulář E101, lze vystavovat a závazky z něho uplatňovat i zpětně a to od 1.5.2004 vstupu do EU, když tento formulář byl vystaven až letos a to Slovenskému občanovy, který již není našim zaměstnancem. Předem děkuji