Pravděpodobný výdělek a náhrada pro PPÚ

• (neregistrovaný)

12. 8. 2010 17:45

Dobrý den,
    pokud zam-ec neodpracoval celý měsíc a budu potřebovat znát třeba už třetí den průměrný výdělek pro PPÚ, jaký je správný postup? Zam-ec bude dostávat měsíční mzdu.
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 8. 2010 18:02

xJ (neregistrovaný)

Re: Pravděpodobný výdělek a náhrada pro
      Musíte vypočítat nebo stanovit pravděpodobný výdělek a z něho vypočtete průměr pro podporu v nezaměstnanosti.

• 12. 8. 2010 18:09

LLL. (neregistrovaný)

Děkuji, myslela jsem náhradu třeba např. za dovolenou, za přesčas, za nemoc atd. Jedná se mi o to, zda vycházet z výdělku, který má ve smlouvě a podělit dny v měsíci nebo jak jsem psala výše, tento prům. výdělek zjistit z reálně odpracovaných hodin.
      Děkuji.

• 12. 8. 2010 18:16

xJ (neregistrovaný)

No to je stejné, já jsem jenom PPÚ- pracovněprávní účel zaměnila s PÚ s pracovním úřadem. Ale postup je stejný. Jak stanovíte pravděpodobný výdělek je na vás viz:
      § 355 zákoníku práce
      Pravděpodobný výdělek zjistí zaměstnavatel z hrubé mzdy nebo platu, které zaměstnanec dosáhl od počátku rozhodného období, popřípadě z hrubé mzdy nebo platu, které by zřejmě dosáhl; přitom se přihlédne zejména k obvyklé výši jednotlivých složek mzdy nebo platu zaměstnance nebo ke mzdě nebo platu zaměstnanců vykonávajících stejnou práci nebo práci stejné hodnoty.
      Vy si ho budete případně obhajovat.
      Nemáte postup stanovení uveden např. ve vnitřní směrnici? Někteří zaměstnavatelé to tak mají .

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).