Posečkání daně - žádost FÚ zamítl

• (neregistrovaný)

12. 8. 2010 20:49

Dobrý večer, mám dotaz jak postupovat v tak složizé situaci. Firma má finanční problémy,druhotná platební neschopnost. Požádali jsme o posečkání daně a FÚ to zamítl, jak máme postupovat dál na zaplacení daně nemáme a splátkový kalendář též zamítli. budu ráda za každou radu. Není to příjemná situace a exekuce by nám situaci také neulehčila. Děkuji moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 8. 2010 21:12

hani32 (neregistrovaný)

Re: Posečkání daně - žádost FÚ zamítl
      Nevím co vedlo FU k zamítnutí, ale když nebudete platit, tak
      Vám dají okamžitě kontrolu a samozřejmě vypočítají úrok z prodlení....... no vidíte a to říkají, jak jsou nyní úředníci vstřícní
      a snaží se firmám pomoci..............
      Jedině si vzít půjčku... a nebo nemáte firemní pojistku ??!!!!
      a z té něco uhradit.
      a co dobří kamarádi??!!!!!! taky nic??!!!!!
      Já bych šla přímo za ředitelem FU a vše s ním probrala...
      není možné aby se něco nevymyslelo!!!!!

• 13. 8. 2010 6:42

HP (neregistrovaný)

Re: Posečkání daně - žádost FÚ zamítl
      Záleží taky snad na tom, jaký důvod měl FÚ pro zamítnutí žádosti. To by mělo být v rozhodnutí blíže specifikováno. Těžko to bylo kvůli tomu, že by se FÚ nelíbila např. účetní. Zkuste se domluvit přímo s pracovníkem exekučního oddělení. Třeba nebudete mít přímo posečkanou tu částku rozhodnutím, ale nebude posílat exekuci na účet a nechá vás to splátkovat. Úrok z prodlení budete mít sice vyšší než při posečkání, ale pak si můžete požádat o prominutí úroku. Ale samozřejmě záleží na okolnostech, např. jaké jste měly problémy s placením v minulosti, zda si plníte ostatní povinnosti, tak jak máte apod. Hned letět za ředitelem není podle mě ten správný nápad.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).