Re: potvrzení o zaměstnání
nemůžete dát potvrzení na něco, co nevíte
můžete jí dát potvrzení jen za dobu od ledna 2010 do dnešního dne
pokud chce něco potvrdit z dřívější doby, musí si to na příslušných místech oběhat
tak jí to vysvětlete na nějakém příkl.: to je to samé, jako by VŠ měla dávat potvrzení o studiu/návštěvě i za SŠ, příp. ZŠ a MŠ
děkuji moc za odpověď, ani když mi tyzápočty předloží? bych si je ofotila... no, každopádně jsem ráda, že mi potvrzujete, že chce po mě něco co já opravdu nevím, pochybuji, že zápočťáky přinese.
děkuji moc
Blanka
--Ještě jednou se ozývám, blesklo mi:)) že si zavolám na tu instituci, co po mě vlastně chtějí. A paní mi řekla, že po mě chtěji, abych ověřila, že jsem viděla originály dokladů??? no, není to neuvěřitelné? proč si to neověří ta instituce? ono je to asi tak, že ve státních firmách si zdokladovávají všechna školení - jedná se o zdravotní instituci, ale my jsme soukromá firma - a na postu obchodního zástupce neověřuji jestli absolvoval různá zdravotnická školení.
Ještě jednou děkuji
Blanka
>>>
>>
>>Přesně tak, musí obvolat nebo obejít zaměstnavatele,
>>kterých se to týká a požádat o vystavení potvrzení u
>>nich. Já bych to souhrnně nepotvrdila za jiné
>>zaměstnavatele, ani kdyby mně předložila zápočťáky.
>
>--Ještě jednou se ozývám, blesklo mi:)) že si zavolám
>na tu instituci, co po mě vlastně chtějí. A paní mi
>řekla, že po mě chtěji, abych ověřila, že jsem viděla
>originály dokladů??? no, není to neuvěřitelné? proč si
>to neověří ta instituce?
přesně tak, nemáte co ověřovat
ono je to asi tak, že ve
>státních firmách si zdokladovávají všechna školení - jedná
>se o zdravotní instituci, ale my jsme soukromá firma
>- a na postu obchodního zástupce neověřuji jestli
>absolvoval různá zdravotnická školení.
jak můžete vědět, jaká absolvovala školení? I kdyby Vám přinesla nespočet potvrz. o zaměstnání (záp. listů), tak na žádném z nich nebude, kdy a jaká absolvovala školení
je to opravdu na ZAM-KYNI, aby vše doložila tam, kde to chtějí vědět a pokud něco má, tak ať si to ONI ofotí a napíší, že to souhlasí s originálem
nenechte se vytočit, nikam nevolejte, vydejte jí potvrzení o době, kterou můžete potvrdit (dobu zaměstnání u vaší firmy, nic víc nedělejte)
představte si, že jí potvrdíte nějaké školení, o kterém tvrdí, že absolvovala (je ve zdravotnictví, jak píšete) a nějaký marod zemře a pak se bude zkoumat, co kdo udělal nebo neudělal a pak se přijde na to, že jste potvrdila něco, co jste potvrdit neměla (tato dotyčná neměla dělat úkon, který udělala)
možná zveličuji, ale mějte to na paměti při vyplňování (abyste se opravdu do nějakého maléru nedostala)
>Ještě jednou děkuji
>Blanka
jen jsem si povzdechla, to je fakt neuvěřitelné, co chtějí, těžko se to vysvětluje zaměstnanci, který si myslí, že dělám obstrukce.... já se stejně domnívám, že mi nepředloží vše.
To potvrzení je napsáno tak, že podepisuji a potvrzuji vždy až na konci listu. Nic, uvidím co mi přinese.
Moc děkuji za názor, protože si to myslím taky. Instituce si snad šetří práci, a nebo chce zodpovědnost hodin na jiné.
Blanka
Dobrý den.
Jen bych trochu vysvětlila - pracuji ve zdravotnictví.
Paní zřejmě potřebuje potvrzení k vydání nebo k prodloužení platnosti osvědčení pro výkon povolání zdrav. pracovníka (v určité profesi) bez odborného dohledu. Z každého školení v oboru zdrav., které absolvovala, obdržela certifikát o získaných kreditech (musí nasbírat celkem 40), tzn. že do tiskopisu musí tyto všechny doklady o získaných kreditech vypsat a vedoucí pracovník potvrzuje podpisem a razítkem, že vše souhlasí.
Co se týká dalšího potvrzení - výkon zdrav. povolání, tak tady potvrzuji jen dobu na základě originálu zápočťáku, který při nástupu k nám doloží.
Měla bych dotaz na paní Blanku- vy jste zdravotnické zařízení?
, za potvrzení mého divení:))))
>>Blanka
>
>Dobrý den.
>Jen bych trochu vysvětlila - pracuji ve
>zdravotnictví.
>Paní zřejmě potřebuje potvrzení k vydání nebo k
>prodloužení platnosti osvědčení pro výkon povolání zdrav.
>pracovníka (v určité profesi) bez odborného dohledu. Z
>každého školení v oboru zdrav., které absolvovala,
>obdržela certifikát o získaných kreditech (musí nasbírat
>celkem 40), tzn. že do tiskopisu musí tyto všechny
>doklady o získaných kreditech vypsat a vedoucí pracovník
>potvrzuje podpisem a razítkem, že vše souhlasí.
>Co se týká dalšího potvrzení - výkon zdrav. povolání,
>tak tady potvrzuji jen dobu na základě originálu
>zápočťáku, který při nástupu k nám doloží.
>Měla bych dotaz na paní Blanku- vy jste zdravotnické
>zařízení?
Dobrý den, nejsme zdravotnické zařízení, jsme obchodní a výrobní firma a dotyčná u nás pracuje jako obchodní zástupce. Při nástupu jsem od ní obdržela potvrzení z úřadu prace, kde byla od 1.12.2009-3.1.2010 a zápočt.list ze zaměstnání, kde byla od 18.11.-30.11.2009.
Ještě jsem na ni byla tak hodná, že jsem jí udělala roční zúčtování daně . ne za firmu, ale jako za fyzickou osobu, a dolovala od ní doklady o příjmu za rok 2009.
Na potvrzení za školení jsem jí psala, aby mi donesla originály osvědčení, i když nevím jestli jsem kompetentní potvrdit, že jsem originál viděla. Pokud mi nepředloží buď zápočtové listy, nebo evidenční listy důchodového zabezpečení za předcházející roky, tak jí potvrdím jen co je zaměstnaná u nás. Na popud a správnou radu od paní xy5 potrdím jen zaměstnání u nás....
Je mi fakt, ale divné, že mi řekli na institutu, že to chtějí potvrdit ode mě, že si mám nechat předložit originály a ověřit je.
Děkuji moc za konzultace.
Blanka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 8. 2010 7:32
Dobrý den, prosím o radu, kolegyně, která nastoupila v lednu 2010 mi poslala žádost:
Potvrzení personální oddělení o výkonu zdravotnického povolání z období posledních 6 let.
a chce po mně, abych jí potvrdila, kde pracovla od roku1997, tam si to sama vypsala,
a dále chce, abych jí dala razítko pod to, jaké školení absolvovala od roku 2005.
Já se trochu zdráhám, proč bych jí tam dávala razítko firmy, když to od ní nemám zdokladováno?? Pokud mi předloží zápočtové listy, a potvtzení výstupu ze školení, tak jí tam razítko dám ? ale takhle?
Ona se hrozně diví, že já se divím????
Děkuji moc
Blanka