Faktury, účet a daňová evidence

• (neregistrovaný)

4. 10. 2011 11:11

Zdravím,
    tak snad už jen poslední otázky, než začnu konečně podnikat. Budu moc vděčný za odpovědi.

1. Mám už delší dobu studenský účet, na kterém je dost příjmu a výdajů - může po mně FÚ chtít, abych prokázal odkud to bylo atd, i když jsem tehdy ještě nepodnikal?

2. Co když si založím další studenský účet a ten budu evidovat. Co když mi třeba rodiče dají 10k na podnikání - jak to mám pak zaevidovat? Jako dar? A prokázat tím, že řeknu ať se zeptají rodičů?

3. ŽL už založený mám, ale zahájení jsem dal na prosinec. Můžu už začít teď, ale oficiálně až v prosinci a pak to zpětně zaevidovat?

4. A jak je to s fakturami? Uchovávat je mám pět let.. ale u některých položek mít faktury nebudu, ale pouze jen výpis z PayPalu, že jsem to fakt za tuhle cenu koupil. To mám asi taky uchovávat, že? A je lepší to uchovávat elektronicky, nebo normálně papírově?

Celkově by mě zajímaly i věci okolo faktur a daňové evidence, tak jeslti máte nějaký dobrý článek, tak budu za něj rád, ale spíš kde jsou popsány praktické zkušenosti než ty obecné postupy. Děkuji moc!:)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).