Re: pracovní úraz
Paní Jano, co máte na mysli tím, že ve firmě jste dostala formulář na odškodnění od Kooperativy ? Běžný postup je ten, že z-tel odškodnění (pokud nedošlo k zavinění a nedodržení bezpečnosti práce z-cem - pak se může i krátit, s nepřiznáním jsem se ještě nesetkala)vyplácí spolu se mzdou a poté vyplněné tiskopisy postupuje Kooperativě, která z-teli zpět refunduje nebo vyplněné potřebné tiskopisy ohledně PÚ zasílá na Kooperativu a ta sama odesílá částku po sražení daně přímo na adresu nebo na účet z-ce. Na promlčení jsou tuším 2 roky. Nejdříve bych být vámi se obrátila na zástupce vašeho z-tele (mzdovou účetní či bezp.technika - nevím, kdo má na starosti), ti vám podají prvotní info, pak můžete jednat dále. Ještě mne napadá, že tím formulářem od Kooperativy můžete mít na mysli už přímo odškodnění, ale peníze jste neobdržela - v tomto případě bych se obrátila na Kooperativu, v dopise je určitě uvedená odpovědná osoba + telefon.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 8. 2010 16:42
Dobrý den,v září 2009 se mí stal pracovní úraz.V neschopnosti jsem byla 1 měsíc. a ve firmě jsem dostala formulář na odškodnění od Kooperativy jenom by mě zajímalo kdy mi budou doručeny nějaké peníze.Pracuji v CAndy Plus Sweet Factory,Rohatec-Kolonie,Moje jméno Jana Školnikovičová Předem děkuji za vaši odpověd