Re: OČR před nástupem do PP
Tak jestli měla podepsanou pracovní smlouvu dřív než vznikla potřeba OČR, tak musela mít nějaký doklad proto, že nemůže 1.7. nastoupit do práce. Pracovní poměr ji vznikl 1.7., protože tento den byl pravděpodobně ve smlouvě označen jako den nástupu do práce. Něco jiného je přihlášení na SP a ZP, tam přihlásíte až ode dne, kdy začne práci skutečně vykonávat. Na placené dávky OČR nemá nárok, ale doklad jí bude sloužit jako omluvenka v práci.
Re: OČR před nástupem do PP
>>>>Dobrý den,
>>>>chtěla bych poprosit o radu, zaměstnankyně byla
>>>>vedena
>>>>na úřadu práce do 30.6.2010 a od 1.7.2010 měla
>>>>podepsanou smlouvu u nás za min. mzdu. Ona si ale
>>>>nechala
>>>>vystavit od 27.6. - 5.7.2010 OČR. Tak ÚP jí vyřadil k
>>>>30.6. a já jsem původně myslela, že jí přihlásím
>>>>klasika
>>>>k 1.7 a ty dny kdy nepracovala dám jako omluvenou
>>>>absenci. Na sociálce mi ale řekli, že jí musím
>>>>přihlásit
>>>>až od toho 5.7. kdy začala skutečně pracovat a na ZP
>>>>zase že je jim to jedno a klidně od toho 1.7 může být
>>>>přihlášena a že jí nemám dělat doplatek do min. mzdy,
>>>>protože má to OČR, které jí stejnak nikdo neproplatí.
>>>>Tak a já jsem teď z toho blázen, jak mám udělat mzdu
>>>>za
>>>>červenec. Když jí přihlásím v PC od 5.7.2010 tak by
>>>>to
>>>>v podstatě mohlo být fajn, ona si nechá lístek na OČR
>>>>u sebe aby mohla prokázat tu dobu od 1.-5.7.2010 a
>>>>mzda by nebyla problém. Nesetkal jste se někdo s
>>>>podobným
>>>>nástupem zaměstnance?
>>>>děkuji za rady
>>>
>Tak jestli měla podepsanou pracovní smlouvu dřív než
>vznikla potřeba OČR, tak musela mít nějaký doklad
>proto, že nemůže 1.7. nastoupit do práce. Pracovní poměr ji
>vznikl 1.7., protože tento den byl pravděpodobně ve
>smlouvě označen jako den nástupu do práce. Něco jiného
>je přihlášení na SP a ZP, tam přihlásíte až ode dne,
>kdy začne práci skutečně vykonávat. Na placené dávky
>OČR nemá nárok, ale doklad jí bude sloužit jako
>omluvenka v práci.
No to ano, doklad je to OČR které si u sebe ponechá. To jí sociálka neproplatí. Jenže když nechám v PC, že nastouopila od 1.7.2010 tak jak to vykázat ve výpočtu mzdy, když sociálka nechce mít uvedeno případně pak v ELDP těch 5 dní? Mám namysli jak vykázat těch 5dní nepřítomnosti, aby se mi spočítala mzda dobře. díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 8. 2010 17:20
Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu, zaměstnankyně byla vedena na úřadu práce do 30.6.2010 a od 1.7.2010 měla podepsanou smlouvu u nás za min. mzdu. Ona si ale nechala vystavit od 27.6. - 5.7.2010 OČR. Tak ÚP jí vyřadil k 30.6. a já jsem původně myslela, že jí přihlásím klasika k 1.7 a ty dny kdy nepracovala dám jako omluvenou absenci. Na sociálce mi ale řekli, že jí musím přihlásit až od toho 5.7. kdy začala skutečně pracovat a na ZP zase že je jim to jedno a klidně od toho 1.7 může být přihlášena a že jí nemám dělat doplatek do min. mzdy, protože má to OČR, které jí stejnak nikdo neproplatí. Tak a já jsem teď z toho blázen, jak mám udělat mzdu za červenec. Když jí přihlásím v PC od 5.7.2010 tak by to v podstatě mohlo být fajn, ona si nechá lístek na OČR u sebe aby mohla prokázat tu dobu od 1.-5.7.2010 a mzda by nebyla problém. Nesetkal jste se někdo s podobným nástupem zaměstnance?
děkuji za rady