Re: Neplacené volno,prosím o pomoc.....
Jestli nedonesl ukončení pracovní neschopnosti, tak je stále nemocný, i když nemá vyřízené vyplácení nemocenských dávek. Teď záleží na sociálce - nemocenskou mohou ještě prodloužit, nebo mu přiznají invalidní důchod-pokud si o něj požádal.
Re: Neplacené volno,prosím o pomoc.....
Pokud zadáte neplacené volno,proto že asi nemáte dohodu, že zaplatí ZP zaměstnanec, tak Vám to vychází dobře, i firma musí svůj díl uhradit z nepl.volna, není to hloupost, pokud by bylo nepl.volno na žádost zaměstnance a jeho souhlas, že uhradí celé ZP, tak se do do programu musí podařit zadat a celé ZP hradí zaměstnanec.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 8. 2010 10:12
Dobrý den, moc prosím o pomoc,mám tu zaměstnance, který rok marodil,vyčerpal podpůrčí dobu.ČSSZ mu prodloužila nemocenskou a on si zažádal o důchod, problém je ten, že je pořád nemocný a ČSSZ mu nemůže vystavit další prodloužení,mám prý vydržet, vše je v jednání,ale nevím co a jak, 28.7.nemocenská, od 29.7.-31.7. neplacené volno. Udělala jsem mzdu, ale program mi hlásí na tyto dva dny,že byla v práci a počítá zdravotní pojištění.Božinku, jak to mám omluvit. ČSSZ,bude mít ohledně tohoto případu schůzi s lékařem,prodloužili by nemocenskou, ale co já s tím teď? Prosím poraďte, je to první případ..............