Neplacené volno,prosím o pomoc.....

• (neregistrovaný)

16. 8. 2010 10:12

Dobrý den, moc prosím o pomoc,mám tu zaměstnance, který rok marodil,vyčerpal podpůrčí dobu.ČSSZ mu prodloužila nemocenskou a on si zažádal o důchod, problém je ten, že je pořád nemocný a ČSSZ mu nemůže vystavit další prodloužení,mám prý vydržet, vše je v jednání,ale nevím co a jak, 28.7.nemocenská, od 29.7.-31.7. neplacené volno. Udělala jsem mzdu, ale program mi hlásí na tyto dva dny,že byla v práci a počítá zdravotní pojištění.Božinku, jak to mám omluvit. ČSSZ,bude mít ohledně tohoto případu schůzi s lékařem,prodloužili by nemocenskou, ale co já s tím teď? Prosím poraďte, je to první případ..............

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 8. 2010 12:02

Jitule (neregistrovaný)

Re: Neplacené volno,prosím o pomoc.....
      Jestli nedonesl ukončení pracovní neschopnosti, tak je stále nemocný, i když nemá vyřízené vyplácení nemocenských dávek. Teď záleží na sociálce - nemocenskou mohou ještě prodloužit, nebo mu přiznají invalidní důchod-pokud si o něj požádal.

• 16. 8. 2010 12:52

pajatvrdik (neregistrovaný)

Nemocenskou má ukončenou, nevím si rady se mzdou, nevím nic o neplaceném volnu. Vyskakuje mi tam, že máme zaplatit za tyto dny zdravotní pojištění, ale to je hloupost, to by si měla zaplatit ona sama ne?

• 16. 8. 2010 15:02

M. (neregistrovaný)

Pokud zadáte neplacené volno,proto že asi nemáte dohodu, že zaplatí ZP zaměstnanec, tak Vám to vychází dobře, i firma musí svůj díl uhradit z nepl.volna, není to hloupost, pokud by bylo nepl.volno na žádost zaměstnance a jeho souhlas, že uhradí celé ZP, tak se do do programu musí podařit zadat a celé ZP hradí zaměstnanec.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).