Re: výpověď z org.důvodů
v prvním případě byste byla doma na překážce na straně zaměstnavatele a ze dvou platů byste platila ZP i SP. Ve druhém případě - 5 platů odstupného neplatíte ZP ani SP. Do nového zaměstnání můžete nastoupit ihned po ukončení PP a nebo se nahlásit na ÚP. tzn. v prvním případě za 2 měsíce, ve druhém hned.
Re: výpověď z org.důvodů
>Prosim o radu-končí mi RD a nyní mně kontaktovali s
>tím, že se mám rozhodnout o formě ukončení PP:
>1.vypoved z organizacnich duvodu-2 mesice zamestnana
>(praci ale nemají,takze bych byla doma)- 2 platy + 3
>platy )odstupné)
pokud byste byla placena průměrem nebo chodila 2 měs. do práce, z toho by se odvádělo SP, ZP a danilo by se
z odstupného se SP, ZP nesráží, jen se daní
>2.vypoved bude platna bez vypovedni doby-5 platu
>najednou
výpověď bez výpovědní lhůty neexistuje
záleží, co byste měla v dohodě o uk. PP sjednané - zda 3 měs. odstupného + 2 měsíce nějaké odměny nebo 5 měs. odstupného
z odměny se sráží SP, ZP, daní se
odstupné se jen daní
>Potřebuju vědět, jak to bude v obou případech s
>odvodem ZP a SP, kdy potom mohu nastoupit do nového
>zaměstnání a jestli mám nějakou povinnost se někam hlásit a
>kdy (pracák, ZP..) a budu muset paltit někam nějaké
>platby - je to komplikované.. :-(((
>Mockrát děkuji za radu :-)))
na ÚP se můžete nahlásit ihned po uk. PP
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
16. 8. 2010 12:15
Prosim o radu-končí mi RD a nyní mně kontaktovali s tím, že se mám rozhodnout o formě ukončení PP:
1.vypoved z organizacnich duvodu-2 mesice zamestnana (praci ale nemají,takze bych byla doma)- 2 platy + 3 platy )odstupné)
2.vypoved bude platna bez vypovedni doby-5 platu najednou
Potřebuju vědět, jak to bude v obou případech s odvodem ZP a SP, kdy potom mohu nastoupit do nového zaměstnání a jestli mám nějakou povinnost se někam hlásit a kdy (pracák, ZP..) a budu muset paltit někam nějaké platby - je to komplikované.. :-(((
Mockrát děkuji za radu :-)))