Soukromé vozidlo zaměstnance-cestovné

• (neregistrovaný)

17. 8. 2010 8:56

Zdravím, mám dotaz ohledně zaplacení cestovného zaměstnanci, který použil pro služební účely své vozidlo. Jedná se mi o náhradu za PHM. Zaměstnanec by chtěl využít možnosti uplatit skutečnou cenu, kterou zaplatil za PHM. Ovšem je zde háček, že nemá účet od benzinky, který by byl z toho konkrétního dne, kdy jel na služební cestu. Má účet až z pozdějším datem (za 6 dní). Je to z hlediska účetnictví problém? Mohu mu to na základě takového účtu proplatit? Nebo je lepší, kdyby měl účet spíše se starším datem, např. o týden nebo 14 dní starší než jel na služebku?
    Jde o to, že přeci jen ceny PHM šly dost nahoru a průměrná cena je oproti té skutečné opravdu směšná...

Prosím o radu někoho, kdo s tím má zkušenosti. A moc děkuji předem!
    Jája

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 8. 2010 9:18

annonym (neregistrovaný)

Re: Soukromé vozidlo zaměstnance-cestovn
      Obávám se, že neprokážete souvislost mezi pracovní cestou a nákupem PHM za 6 dnů po uskutečnění prac. cesty. Počítala bych s cenou dle vyhlášky.

• 17. 8. 2010 9:22

JájaJája (neregistrovaný)

Ale to moc není fér, ne? Vezměte si, že pojeden nanec na služebku, když má zrovna plnou nádrž..., takže nemá možnost nakoupit předem... Takže myslíte, že když mi donese účet cca týden před tím, než na služebku odjel, je to v pořádku?

• 17. 8. 2010 11:14

annonym (neregistrovaný)

To by podle mého spíše prokázal souvislost s PC. PHM nakoupil a "projel" při sl. cestě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).