Re: hrubá mzda automechanika
Jen mě ještě napadá tohle:
§ 4 Nařízení vlády č. 567/2006
Sazby minimální mzdy a nejnižší úrovně zaručené mzdy
při omezeném pracovním uplatnění zaměstnance
Podle míry vlivů omezujících pracovní uplatnění zaměstnance činí minimální mzda a nejnižší úrovně zaručené mzdy
a) 90 % částek stanovených v § 2 a § 3 odst. 1, jde-li o první pracovní poměr zaměstnance ve věku 18 až 21 let, a to po dobu 6 měsíců ode dne vzniku pracovního poměru,
b) 80 % částek stanovených v § 2 a § 3 odst. 1, jde-li o mladistvého zaměstnance 4),
c) 75 % částek stanovených v § 2 a § 3 odst. 1, jde-li o zaměstnance, který je poživatelem invalidního důchodu pro invaliditu prvního nebo druhého stupně,
d) 50 % částek stanovených v § 2 a § 3 odst. 1, jde-li o zaměstnance, který je poživatelem invalidního důchodu pro invaliditu třetího stupně, nebo o mladistvého zaměstnance, který je invalidní ve třetím stupni a nepobírá invalidní důchod pro invaliditu třetího stupně.
Re: hrubá mzda automechanika
Nikdo neznáme pozadí případu, ale pokud spekulujete o tom, že "chyba je na straně zaměstnance", stejně tak se dá spekulovat o tom, že zaměstnavatel se chce zaměstnance tímto způsobem zbavit (= aby odešel sám bez odstupného), protože zaměstnavateli končí doba, po kterou je mu poskytován příspěvek na zřízené společensky účelné pracovní místo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 8. 2010 9:32
Byl jsem vedený na ÚP,pak můj nový zaměstnavatel sepsal dohodu s pracákem a já jsem u něj začal pracovat,smlouva je na dobu neurčitou ,hodinová mzda 50Kč + odměny dle množství a kvality vykonané práce,pracák smlouvu viděl.Je možné že bxch na základě této smlouvy bral těch 50 na hodinu ,bez odměn by to bylo 8000
hrubého,jsem teprve po vyučení,zaměstnavatel totiž se mnou není spokojený a vyhrožuje,že půjdu domů za minimální mzdu