Re: Neuznaný pracovní úraz
No právě. Zpracovávám účetnictví firmě externě, myslela jsem si,že mají takovou pracovnici, která jim vše kolem bezpečnosti a tedy i pracovního úrazu vždy dává dohromady a i viděla od ní zápis. Tím jsem to považovala za 100%. Co ale teď s tím? Mají se zaměstnanci srazit peníze zpět? Nebo jde vážně jen o chybu zaměstnavatele? A tím je pro něho vyplacená částka náhrady a bolestného neuznatelný náklad?
Re: Neuznaný pracovní úraz
Tak to vám bohužel neporadím, nikdy se nám taky nic podobného nestalo. Asi bych zkusila kontaktovat lékaře, jestli podá nějaké zásadní vysvětlení proč změnil názor. Ale tohle asi bude chtít nějakého právníka - zkuste oslovit Páju nebo VH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 8. 2010 10:04
Můžete mi prosím poradit? Zaměstnanec přinesl neschopenku s vyznačením PU. Vše jsme provdli, jak se má. Po ukončení neschopnosti zaměstnanci vyplatili náhradu škody a bolestné..dle formuláře Kooperativy. Tuto částku pak nárokovali na Kooperativě. Ta si vyžádala nové vyjádření lékaře, který na neschopenku vyznačil PU. Dle jeho posudku Kooperativa neuznala prac.úraz jako pracovní úraz a nic nám nepošle. Co s tím? Jaké jsou možnosti dalšího postupu? Může jeden a ten samý lékař nejprve posoudit úraz jako pracovní a pak to změnit? Moc tomu nerozumím. Děkuji za každý názor.