Re: výše mzdy
Tohle bylo asi Vaše první zaměstnání, že? Jinak byste neudělal/a takovou s prominutím blbost, že nastoupíte bez smlouvy.
Máte alespoň výplatní lístek, kde je to vyčísleno? Nebo jste dostala "peníze na ruku" bez jakéhokoliv dokladu jen s ústním sdělením, že je to už zdaněné? Klidně si stěžujte třeba na Úřadě práce, ale pokud nemáte ani doklad o výplatě mzdy, když už teda nemáte smlouvu, tak šlo i z Vaší strany o porušení předpisů - práce načerno. Máte nějaký doklad o tom, že Vám slíbili deset tisíc plus odměny? Asi ne, že?
A ještě k tomu zdanění - pokud nikde jinde nepracujete, mohla jste podepsat daňové prohlášení, uplatnit slevu a daň ze 4.000 by byla 0.
Re: výše mzdy
>>Mě bylo řečeno, že dohodu mi napíšou až po vyplacení
>>mzdy. Nic předem jsem nepodepisovala.
>Tohle bylo asi Vaše první zaměstnání, že? Jinak byste
>neudělal/a takovou s prominutím blbost, že nastoupíte
>bez smlouvy.
>Máte alespoň výplatní lístek, kde je to vyčísleno?
>Nebo jste dostala "peníze na ruku" bez jakéhokoliv
>dokladu jen s ústním sdělením, že je to už zdaněné? Klidně
>si stěžujte třeba na Úřadě práce, ale pokud nemáte ani
>doklad o výplatě mzdy, když už teda nemáte smlouvu,
>tak šlo i z Vaší strany o porušení předpisů - práce
>načerno.
to se tedy dost mýlíte, o noc takového nejde, protože DPP lze sjednat i ústně, žádná písemná forma není předepsána.Nestrašte.
Máte nějaký doklad o tom, že Vám slíbili deset
>tisíc plus odměny? Asi ne, že?
>A ještě k tomu zdanění - pokud nikde jinde
>nepracujete, mohla jste podepsat daňové prohlášení, uplatnit
>slevu a daň ze 4.000 by byla 0.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 8. 2010 11:44
Dobrý den, mám dotaz. Pracovala jsem na dohodu o provedení práce. Základní mzda činila 10800 + odměny . Odpracovala jsem celkem 14 dnů a to 118 hodin ( 48,5 hod noční a 10 hod přesčas). A jako mzdu jsem dostala 3400 což je 4000 hrubá mzda. Přijde vám to správný?