Re: fakturace podle §10,DPH,souhrnné hlá
musím se opravit. chtěl jsem napsat, že účetní program Money souhrnné hlášení vykazuje nulové. teď ale koukám, že letos už tam mám uvádět podle §9 a na to se už souhrnné hlášení asi vztahuje, že? jak to letos vlastně tedy je? vztahuje se tato doprava pro firmu registrovanou v jiném členském státě EU na § 9 a jsem povinen toto souhrnné hlášení podávat? proč ho po mě tedy za 1.q nikdo nechtěl? děkuji za vysvětlení. ty zákony se pořád mění a člověk místo aby vydělával tak aby jen sledoval změny..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 8. 2010 16:24
mám autodopravu. jezdím pro jednu rakouskou firmu po evropě. na fakturách uvádím, že služba je podle §10 odst.2 od DPH osvobozena. firma je registrována k DPH v rakousku. toto plnění uvádím v přiznání na řádku 21 ( je to v pořádku?). nikdy jsem nepodával souhrnné hlášení, ale dnes mi volali z FÚ že pokud mám uvedeno nějaké plnění na řádku 21 tak musím podat souhrnné hlášení. za 1. q ani loni ho po mne nikdo nechtěl. bohužel i účetní souhrnné hlášení vykazuje nulové.. můžete mi poradit, zda má fú pravdu? díky J.