Doklady-změna názvu firmy

• (neregistrovaný)

17. 8. 2010 18:51

Dobrý den,
    potřebovala bych poradit s odpověďmi na pár otázek. Firma změnila název, vše ostatní zůstalo stejné.
    1. jak je to třeba s doklady, které jsou vystaveny ještě na původní název, datum uzp je už po termínu změny, ale období, k němuž se služby vztahují jsou půl obobí ve starém názvu a půl v novém. Je možné to ponechat, s tím, že před kontrolou by to prošlo, jelikož období k němuž se to vztahuje je půl na půl?
    2. když je faktura na méně jak 10.000 lze to považovat za zjednodušený doklad, a není tam potřeba ten přesný název firmy, a může zůstat starý?
    3. když je faktura vystavena neplátcem 4 dny po změně názvu, je možné opět zachovat starou adresu? nemá to vliv třeba na uznatelnost daňového nákladu?
    4. může být případná oprava adresy na faktuře opravena ručně s razítkem a podpisem dodavatele. Jde mi o to, že změna názvu proběhla už v roce 2009, a ted se přišlo na to, že některé faktury v období zhruba 1 měsíc po změně jsou ještě se starým názvem.
    Moc Vám děkuji za odpověd. Hodně by mi to pomohlo. Jde mi hlavně o zkušenosti, jak se na to v praxi dívají kontroly. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).