Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 8. 2010 18:51
Dobrý den,
potřebovala bych poradit s odpověďmi na pár otázek. Firma změnila název, vše ostatní zůstalo stejné.
1. jak je to třeba s doklady, které jsou vystaveny ještě na původní název, datum uzp je už po termínu změny, ale období, k němuž se služby vztahují jsou půl obobí ve starém názvu a půl v novém. Je možné to ponechat, s tím, že před kontrolou by to prošlo, jelikož období k němuž se to vztahuje je půl na půl?
2. když je faktura na méně jak 10.000 lze to považovat za zjednodušený doklad, a není tam potřeba ten přesný název firmy, a může zůstat starý?
3. když je faktura vystavena neplátcem 4 dny po změně názvu, je možné opět zachovat starou adresu? nemá to vliv třeba na uznatelnost daňového nákladu?
4. může být případná oprava adresy na faktuře opravena ručně s razítkem a podpisem dodavatele. Jde mi o to, že změna názvu proběhla už v roce 2009, a ted se přišlo na to, že některé faktury v období zhruba 1 měsíc po změně jsou ještě se starým názvem.
Moc Vám děkuji za odpověd. Hodně by mi to pomohlo. Jde mi hlavně o zkušenosti, jak se na to v praxi dívají kontroly. Děkuji