Nové zaměstnání a podivná PS...

• (neregistrovaný)

18. 8. 2010 15:42

Dobrý den,
    včera můj přítel uavřel nový pracovní poměr jako vrátný - informáto, který má sepsanou hmotnou odpovědnost na svěřených hodnotách dle firemní směrnice, se kterou však nebyl vůbec seznámen ani nepodepsal žádný předávací protokol....
    A také pracovní smlouva se mi nějak nezdá - nemá zde vůbec uvedeno:
    a) rodné čísllo (ani nikde jinde neuváděl a pokud vím, tak OSSZ a ZP požadují rodné čísla, tak aby jej vůbec firma přihlášila a odváděla pojistné....)
    b) není uveden týdenní pracovní doba a její rozvržení
    c) místo výkonu práce je uvedeno: "firemní pobočky", ale bližší označení místa nejsou uvedeny (což při případné pracovní cestě by byl také problém)
    d) není uveden výplatní termín ani údaj o délce dovolené
    e) v PS je uvedeno, že je zařazen do I. tarifního stupně dle mzdového předpisu firmy, ale žádný předpis ani směrnice se mu nedostala do rukou, takže vlastně ani neví za kolik pracuje. Pouze u pohovoru mu bylo sděleno, že za 48,10...
    Jak jsem tedy uvedla, pouze u údaju o mzdě má odkaz na mzdový předpis, jinak ani u jednoho bodu (tj. a až d) není žádný odkaz...
    Co má tedy přítel dělat?
    Jestli jsem našla správně, tak zaručená mzda pro jeho profesi by měla být 2.skupina prací (a to za hodinu 58,60 Kč až 64,70?
    Děkuji za vaše rady a jsem s pozdravem

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).