Re: Účetní program
Píšete sice o účetnictví, ale já spíše předpokládám, že vedete DE (daňovou evidenci) Účetnictví byste vedl pokud byste byl zapsán v OR nebo měl s.r.o.
Z programů levných je dobrý pro samostatné zvládnutí ÚČTO o Tichý a spol. ale stačilo by Vám delat evidenci třeba v samostatných Exelových tabulkách, nebo pokud jste zkušenější na exel i si vytvořit peněžní deník. Samostatné tabulky třeba pro banu, pokladnu a pak sloušit zase do jedné tabulky součty příjmů a výdajů. Kreativní tvorbě se meze nekladou, spíše jde o to znát co je pro Vás výdajem a jak z hlediska daně z příjmů. To program /třeba ten Účto) Vás navede i v této oblasti, máte k němu příručku, jak se co dělá a pravidelné aktualizace a nastavení při změně zákonů.
Re: Účetní program
Na daňovou evidenci mám Tichého (dělám zde i DPH) - naprosto v pohodě, přehledné
Na účetnictví jsem z MRP přešla na Ekonoma - MRP se mi zdálo přece jen přehlednější (ale asi to bude tím, že tam jsem už byla více "zaběhlá" a v Ekonomovi jsem 1.rokem) - každý má svoje přednosti. Oba jsou cenově dostupné a určitě je využijete i při vystavování faktur - zjednodušit si práci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 8. 2010 21:58
Dobrý den,prosím o radu. Potřebuji zakoupit program na účetnictví, ale jsem živnostník, který vede účetnictví,potřebuji pouze účetnictví (pokladnu,FP,DPH), faktury vystavujeme v excelu. Co jsem se díval,všechny programy jsou velmi drahé. Máte někdo radu, zkušenost či doporučení, jaký program by byl vyhovující a zároveň ne drahý?
Děkuji, Pavel