Odstupné za přenechání provozovny

• (neregistrovaný)

19. 8. 2010 11:10

Dobrý den, mám problém se kterým si nevím rady. Jako živnostník mám 2 provozovny. Bohužel se mi moc nedaří a tak bych si rád nechal pouze 1 provozovnu. Vyskytl se zájemce, který by druhou provozovnu chtěl využívat a zároveň by použil i zařízení (tj. židle, stoly, televize, lednice, počítač atd. ). . Nabídl mi určitou částku. Jakým způsobem postupovat? Jak zaevidovat v DE částku, kterou obdržím za postoupení provozovny?
    Ještě jsem se chtěl zeptat zda stačí odhlásit provozovnu na ŽÚ nebo ještě někde?
    Moc děkuji za radu
    Jarda

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 8. 2010 11:23

JančaB (neregistrovaný)

Re: odstupné za přenechání provozovny
      na odstupné vystavíte fakturu bez DPH a její uhrazení bude pro vás zdanitelným příjmem... provozovnu odhlásíte nejprve ze ŽÚ a až Vám od nich přijde vyrozumění o ukončení v provozně, tak kopii tohoto vyrozumění pošlete společně s vyplněným formulářem "oznámení změn" na finanční úřad

• 19. 8. 2010 11:36

peckin (neregistrovaný)

Fakturu vystavím bez DPH i když jsem plátcem DPH? Jaký text bude na faktuře?

• 19. 8. 2010 12:14

JančaB (neregistrovaný)

uveďte "odstupné za přenechání prodejny v ......" pokud byste vystavil fakturu za vybavení prodejny, tak vystavíte s DPH....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).