Re: odstupné za přenechání provozovny
na odstupné vystavíte fakturu bez DPH a její uhrazení bude pro vás zdanitelným příjmem... provozovnu odhlásíte nejprve ze ŽÚ a až Vám od nich přijde vyrozumění o ukončení v provozně, tak kopii tohoto vyrozumění pošlete společně s vyplněným formulářem "oznámení změn" na finanční úřad
Re: odstupné za přenechání provozovny
uveďte "odstupné za přenechání prodejny v ......" pokud byste vystavil fakturu za vybavení prodejny, tak vystavíte s DPH....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 8. 2010 11:10
Dobrý den, mám problém se kterým si nevím rady. Jako živnostník mám 2 provozovny. Bohužel se mi moc nedaří a tak bych si rád nechal pouze 1 provozovnu. Vyskytl se zájemce, který by druhou provozovnu chtěl využívat a zároveň by použil i zařízení (tj. židle, stoly, televize, lednice, počítač atd. ). . Nabídl mi určitou částku. Jakým způsobem postupovat? Jak zaevidovat v DE částku, kterou obdržím za postoupení provozovny?
Ještě jsem se chtěl zeptat zda stačí odhlásit provozovnu na ŽÚ nebo ještě někde?
Moc děkuji za radu
Jarda