Pracovní úraz

• (neregistrovaný)

19. 8. 2010 14:58

Dobrý den,dne 26.2.2010 se mi stal prac.úraz.Byl jsem v neschopnosti dva měsíce.Do dnešního dne jsem nebyl odškodněný.
    Měl jsem ze svým zaměstnavatelem smlouvu o provedení práce.
    Mám nárok na odškodnění. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 8. 2010 16:19

beta (neregistrovaný)

Re: pracovní úraz
      O tom bývají diskuze, já se domnívám, že máte, protože i z-tel, který by zaměstnával jen DPP, je povinen platit zákonné pojištění odpovědnosti z-tele za škodu způsobenou pracovním úrazem. Otázkou je, zda byl úraz uznán jako pracovní, byl sepsán v Knize úrazů záznam o úrazu? Možná je otázka, zda vám uchází výdělek, DPP stále trvá nebo práce byla dokončena či jak?

• 20. 8. 2010 6:42

M. (neregistrovaný)

Re: pracovní úraz
      Myslím, že nemáte pravdu z DPP se zákonné pojištění za zaměstnavatele neplatí-nepočítá, pouze z mezd na HPP, takže je to otázka zda takový prac.úraz bude odškodněn, myslím, že diskuze tu byla, ale taky vyzněla nějak neurčitě.

• 20. 8. 2010 8:11

xy5

Re: pracovní úraz - odkaz
      12.8. zde padl stejný dotaz na odškodnění PÚ při DoPP (jája) - zpráva 723461
      řešilo se to od 12.8. do 18.8. - takže se podívejte, abyste zbytečně neplatil něco, na co není nárok, protože by to Koop. pak nezaplatila

• 20. 8. 2010 10:27

xJ (neregistrovaný)

http://www.bozpinfo.cz/rady/otazky_odpovedi/poskozeni_zdravi/uraz_dohoda091019.html

• 20. 8. 2010 21:50

beta (neregistrovaný)

Dobrý večer, nevím, co zde bylo řešeno, ani se dívat ale nebudu, vycházím z informací, které mám k dispozici, vím, že tato otázka je stále řešená kol a kolem, ale z posledního infa, které jsem získala, z-tel je povinen platit zákonné pojištění i z DPP, tudíž, pakliže se stane úraz u z-ce při DPP, který je uznán jako pracovní, měl by být odškodněn i ten, dle mého názoru se zákonné pojištění platí za z-ce a z-ec na DPP je také z-ec, tam nejde vůbec o tom, zda je placeno pojistné, ve vyhlášce č. 125/1993 Sb.§ 12 Pojistné
      (1) Povinnost platit pojistné vzniká zaměstnavateli, zaměstnává-li alespoň jednoho zaměstnance...., navíc v nově připravovaném zákoně je toto již ošetřené. Jak říkám, je to můj názor, vy se zařídíte dle svého názoru, zdravím, Bet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).