Re: pracovní úraz
O tom bývají diskuze, já se domnívám, že máte, protože i z-tel, který by zaměstnával jen DPP, je povinen platit zákonné pojištění odpovědnosti z-tele za škodu způsobenou pracovním úrazem. Otázkou je, zda byl úraz uznán jako pracovní, byl sepsán v Knize úrazů záznam o úrazu? Možná je otázka, zda vám uchází výdělek, DPP stále trvá nebo práce byla dokončena či jak?
Re: pracovní úraz - odkaz
Dobrý večer, nevím, co zde bylo řešeno, ani se dívat ale nebudu, vycházím z informací, které mám k dispozici, vím, že tato otázka je stále řešená kol a kolem, ale z posledního infa, které jsem získala, z-tel je povinen platit zákonné pojištění i z DPP, tudíž, pakliže se stane úraz u z-ce při DPP, který je uznán jako pracovní, měl by být odškodněn i ten, dle mého názoru se zákonné pojištění platí za z-ce a z-ec na DPP je také z-ec, tam nejde vůbec o tom, zda je placeno pojistné, ve vyhlášce č. 125/1993 Sb.§ 12 Pojistné
(1) Povinnost platit pojistné vzniká zaměstnavateli, zaměstnává-li alespoň jednoho zaměstnance...., navíc v nově připravovaném zákoně je toto již ošetřené. Jak říkám, je to můj názor, vy se zařídíte dle svého názoru, zdravím, Bet
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 8. 2010 14:58
Dobrý den,dne 26.2.2010 se mi stal prac.úraz.Byl jsem v neschopnosti dva měsíce.Do dnešního dne jsem nebyl odškodněný.
Měl jsem ze svým zaměstnavatelem smlouvu o provedení práce.
Mám nárok na odškodnění. Děkuji