Re: exekuce
tak mrkněte nahoře na liště do zákonů a najděte si občanský soudní řád §279 odst. 2, tam je napsáno co je přednostní pohledávka, pokud nemá děti, tak je základní nezabavitelná částka v pořádku, ale to není celý výpočet také doporučuji nastudovat občanský soudní řád
Re: exekuce
snažím se vypočítat kolik můžu srážet a nejsem si jistá, zda to mám dobře. V příkazu mám pod bodem 3.
Sráží se 1/3 z čistého příjmu, který zbývá po odečtení základní , nezabavitelné částky a který se zaokrouhlí směrem dolů na částku dělitelnou třemi a vyjádřenou v celých korunách. Jestliže zbytek příjmu po odečtení uvedených částek přesahuje nejvyšší hodnotu základní částky určenou zvláštním předpisem, srážní se bez omezení.
...čistá mzda zaměstnance je 10.335 kč, takže mu budu srážet 1299 kč? děkuji všem trpělivým
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 8. 2010 8:57
dobrý den, přišel nám exekuční příkaz na zaměstnance, nikdy jsem se s tím nesetkala. Kolik je živ. minimum, které mu musím nechat a zajímá mě, zda má dítě a ženu? děkuji