Re: Nárok na dovolenou po RD v roce 2010
Pokud do konce roku odpracujete alepoň 60 dnů, vznikne vám nárok na celoroční výměru dovolené, která bude ale krácena o zameškané dny rodičovské dovolené, případně nemoci nebo OČR do konce roku. Krácení je za prvních 100 dnů o 1/12 celoročního nároku a za každých dalších 21 dno o další 1/12.
Pokud byly synovi tři roky v červenci, měla jste nastoupit následující pracovní den po třetích narozeninách, pokud jste se nedomluvila se zaměstnavatelem na neplaceném volnu do 31.8.2010.
Re: Nárok na dovolenou po RD v roce 2010
Děkuji za odpovědi, se zaměstnavatelem mám sjednáno do 31.8.2010 neplacené volno a dovolenou jsem před nástupem na RD čerpala. Rozumím správně že když do konce roku nebudu mít neschopenku nebo ošetřovné mám nárok na celých 20 dní?
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 8. 2010 14:34
Dobrý den, prosím o radu. Nastupuji po RD 1.9.2010 zpět do zaměstnání. Synovi byly 3 roky v červenci. Na kolik dní dovolené budu mít v 2010 nárok?
Děkuji