Re: Skutečně dostanu chybějících 2.070,-
Př.
Dle přiznání za 2010 budu ve ztrátě, nebo sice v plusu, ale odečtením všech slev včetně na invaliditu nebudu muset platit daň. Přitom ani nebudu muset odpočíst těch nyní chybějících Kč 2.070,-
Jak dostanu těch nyní chybějících 2.070,-?
děkuji
laik Janek5
Re: Skutečně dostanu chybějících 2.070,-
Prohlášení můžete klidně podepsát až teď - od září vám bude sleva započítávána. A v březnu když podát za sebe daňovku, tak si do odpočitatelných položek zapíšete celých 24840 korun, tj.12x2070, tak že pokud budete jako OSVČ např. ve ztrátě, celou daň zaplacenou v zaměstnání dostanete zpět. Musíte se ovšem z účetní domluvit, že chcete potvrzení o příjmu, a nežádáte v zaměstnání o provedené vyúčtování daně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 8. 2010 17:01
V měsíci červenci jsem nastoupil poprvé do zaměstnání a ihned vyplnil Prohlášení k DPFO, neboť to je můj jediný zaměstnavatel. Začátkem srpna mi volala účetní ohledně slev a omylem jsem jí sdělil, že je nebudu žádat, myslel jsem ovšem až v únoru příštího roku. Účetní prohlášení hodila do koše a já jsem obdržel za červenec menšíí výplatu - sleva 2.070 mi nebyla zohledněna.
Jsem OSVČ, na konci roku budu podávat přiznání k DPFO, kam zahrnu i příjmy ze zaměstnání.
Dostanu tuto částku 2.070 v květnu příštího roku od FÚ, nebo je nenávratně ztracena? U OSVČ je buď platba daně nebo ztráta. Peníze se dle mého názoru nevrací.
Poradíte mi?
Děkuji
Janek5