Konec podpůrčí doby... co dál ?

• (neregistrovaný)

22. 8. 2010 18:56

Zdravím... Nastoupil jsem PN a v průběhu jsem oznámil novému zam-teli ukončení PP ve zkuš.době. Uplynula podpůrčí doba,a já se domníval, že k tomu datu musím ukončit i PN a od 21.8.2010 s unáhleným vlastním souhlasem jsem prakt.lékařem uznán práce schopným + následná ev.na ÚP. Ještě však pokračuji v péči odbor.lékaře.(Na ID to není) Prosím, poraďte tedy:
    - jsem po PN v nějaké ochranné lhůtě a co z toho pro mne plyne
    - měl bych znovu navázat na PN (do kterého data ?)
    - nebo požádat o novou PN, (nezatížím tímto zam-tele?)
    - mohu se ještě neevidovat na ÚP- jak by to bylo s hrazením zdr.a soc. pojištění ?
    - nebo ÚP zohlední doléčení (na jakém podkladě?) a o tu dobu odsune podporu v nezam.
    Prosím, poraďte jak mám postupovat,je mi 54, za tu dobu jsem měl 2 zaměstnání a vůbec se v těchto situacích nevyznám ;-) díky moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 8. 2010 8:44

Katka2 (neregistrovaný)

Re: konec podpůrčí doby... co dál ?
      1. o ničem takovém nevím
      2. doktor může PN vystavit 3 dny zpětně, tak to byste musel stihnout dneska (nebo i zítra?), pak by se to bralo jako jedna PN a hned byste dostal nemocenskou od sociálky
      3. novou PN musíte stihnout do 7 dnů od skončení zaměstnání , pak nedostanete prvních 14 dní od zam-tele nic a od 15. dne budete dostávat od soc.
      4. nejste-li evidován, musíte si plati ZP 1080,-, SP můžete a nemusíte
      5. pokud se zaevidujete na ÚP, dostanete podporu hned, o nějakém "režimu doléčéní bez PN" nevím

• 23. 8. 2010 21:08

Josefxxx (neregistrovaný)

Moc Vám děkuji za vyčerpávající odpověď, jen ještě upřesnění ..., Nová PN do 7 dnů nebo navazující, ... i když mi nyní skončila podpůrčí doba v nemocenské, tak bych opět od sociálky pobíral podporu v nemoci ?

• 23. 8. 2010 22:52

yx (neregistrovaný)

Určitě ne, podpůrčí doba znamená délku vyplácení dávek, pokud skončila, měl jste požádat o prodloužení podpůrčí doby - ovšem zde mohou a nemusí vyhovět.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).