Re: Z jaké ceny se počítá "úhradové" sko
Ano, na dohodě samozřejmě záleží, jen zhruba 0,5 % z celkového počtu našich tuzemských dodavatelů nám přiznává toto úhradové skonto. V západní Evropě je to jev daleko častější, než v Česku.
Podle vás jsou více uplatňována skonto z ceny bez DPH nebo z konečné ceny včetně DPH ??
Re: Z jaké ceny se počítá "úhradové" sko
Nám dávají skonto jen z EU. - u českých dodavatelů jsem se s tím opravdu nesetkala .... A podle mne opravdu záleží jak to mají nastaveno ... Není to potom sleva zboží???
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 8. 2010 12:59
Dobrý den,
napište mi prosím, z jaké ceny (jedno zda na vydaných nebo na přijatých fakturách) počítáte "skonto za včasnou úhradu".
Máme několik firem v Česku, které nám umožňují při splnění předem určené (zkrácené) splatnosti si odečíst "skonto za včasnou úhradu"). Většina firem toto skonto počítá z ceny k úhradě (tj. z "konečné ceny včetně DPH", která se platí).
Jenom jedna firma po nás chce (a komplikuje nám tak život s naším informačním systémem Helios) odečítat "skonto za včasnou úhradu" z "ceny bez DPH".
Firmy z Evropské unie toto svým partnerům běžně umožňují - no vzhledem k tomu, že se na takovýchto fakturách nevyskytuje DPH, není tedy možnost jinak odečítat "skonto za včasnou úhradu" než konečné ceny k úhradě.