Restaurace - vlastní reprezentace a DPH

• (neregistrovaný)

23. 8. 2010 13:14

Dobrý den, jak byste prosím účtovali o reprezentaci, kterou si vytvoří sama firma? Konkrétně mám na mysli restauraci, která některým svým V.I.P hostům nebo zaměstnacům poskytne bezúplatně jídlo a pití. Pro restauraci tím vzniká náklad ve výši skladové ceny daného občerstvení - to přeúčtuju např. z 501 na 513. Problém ještě je, jak vyřešit DPH. Při nákupu surovin bylo uplatněno DPH (10 %). Teď mám úbytek těchto surovin, ale nemám za ně žádnou tržbu. DPH musím nějak vypořádat, to je jasné. Otázkou je, jestli mám jakoby vrátit 10 % DPH, které jsem si předtím odečetla (tj. 10 % ze skladové ceny spotřebovaných surovin) nebo bych měla odvést DPH, jako kdyby to byl klasický prodej (tj. 20 % z hypotetické prodejní ceny), protože byla poskytnuta služba jako komukoliv jinému, akorát jsem za ní něchtěli žádnou úplatu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 8. 2010 13:31

EvaC (neregistrovaný)

Re: Restaurace - vlastní reprezentace a
      odvedete 20%
      u nás používáme pro tyto případy
      nedaňový 548.999/343.999

• 23. 8. 2010 14:00

Leena (neregistrovaný)

Takže DPH 20 % z ceny obvyklé. A do nákladů dáváte jen skladovou cenu potravin nebo prodejní cenu?

• 23. 8. 2010 15:25

EvaC (neregistrovaný)

u nás dáváme 100% skladové hodnoty surovin + 50% této hodnoty jako režie /u Vás by asi připadala v úvahu prodejní cena/
      a z toho všeho pak odvádíme 20%

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).