Re: Chybné DPH
Dobrý den,
pokud je chyba v jednom roce postupuji tak, že doklad příjmu tzn. po třetí, ale s mínusem a tím vrátím DPH v následujícím zdanitelném plnění. Následně vytvořím interní zápočet mezi chybně zadanou fakturou a touto opravnou fakturou, abych faktury "uhradila". (opravný doklad musí odkazovat na číslo původního dokladu)
Re: Chybné DPH
Předpokládám, že dodavateli zaplatíte jen první fakturu. Takže zápočet nutný je, aby vám nevyjížděla k úhradě chybně zadaná faktura ve 2Q a opravná faktura, kterou vrátíte chybně uplatněné DPH ve 3Q.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 8. 2010 16:57
Dobrý den,
dnes jsem zjistila, že jsem za 2.čtvrtletí zaúčtovala dvakrát stejnou fakturu a tudíž jsem si dvakrát odečetla z této fa dph.Prosím o radu jak nyní postupovat (jsem pouhý laik v oblasti účetnictví a tohle se mi stalo poprvé) - mám podat ihned opravné přiznání a zadat s minusem tuto částku do nároku na odpočet a zaplatit nebo podat dodatečné, opravdu nevím????mockrát děkuji