Chybné DPH

• (neregistrovaný)

23. 8. 2010 16:57

Dobrý den,
    dnes jsem zjistila, že jsem za 2.čtvrtletí zaúčtovala dvakrát stejnou fakturu a tudíž jsem si dvakrát odečetla z této fa dph.Prosím o radu jak nyní postupovat (jsem pouhý laik v oblasti účetnictví a tohle se mi stalo poprvé) - mám podat ihned opravné přiznání a zadat s minusem tuto částku do nároku na odpočet a zaplatit nebo podat dodatečné, opravdu nevím????mockrát děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 8. 2010 21:16

EvaD (neregistrovaný)

Re: Chybné DPH
      Dobrý den,
      pokud je chyba v jednom roce postupuji tak, že doklad příjmu tzn. po třetí, ale s mínusem a tím vrátím DPH v následujícím zdanitelném plnění. Následně vytvořím interní zápočet mezi chybně zadanou fakturou a touto opravnou fakturou, abych faktury "uhradila". (opravný doklad musí odkazovat na číslo původního dokladu)

• 23. 8. 2010 22:13

klary.h (neregistrovaný)

Myslíte tím, že v programu udělám storno fakturu?to poté ale nemusím dělat interní zápočet..jestli jsem to tedy pochopila dobře

• 24. 8. 2010 7:32

EvaD (neregistrovaný)

Předpokládám, že dodavateli zaplatíte jen první fakturu. Takže zápočet nutný je, aby vám nevyjížděla k úhradě chybně zadaná faktura ve 2Q a opravná faktura, kterou vrátíte chybně uplatněné DPH ve 3Q.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).