Re: Pro Vialet - prosím
srážkovou daň nevrátí. a to bude mít souběh u jednoho zaměstnavatele? pokud ne, ať podepíše DP tam, kde bude mít ZMR
trochu jsem se ztratila ve vašich dotazech a odpovědích - ale mám něco podobného - vyřešili jsme to tak, že tam kde byl příjem vyšší než 5000 nepodepisoval nic a bude mu stržena zálohová daň, která se v ročním zúčtování vrátí a tam kde nedosáhl na 5000 jsem ho nechala podepsat prohlášení, aby nepřišel o daň. Je to jediné řešení, aby nepřišel o sraženou daň. Bára
Obě budou do 5 tis. Kč, takže o jednu z nich (menší) určitě přijde (bude srážková). Je to b........l, neboť v součtu nedosáhne za rok ani základní nezdanitelné částky, a přesto mu daň vrácena nebude.
Ještě dotaz - když má dohodu koncem srpna a začátkem září, bude mu vyplacena část za srpen a část za září, nebo se vyplácí až najednou v září po skončení práce? Nevím, jaké jsou zvyklosti, jde o velkou firmu. Díky.
záleží jak to má uvedeno ve smlouvě, může to být i rozkouskované, ale myslím, že častější je po skončení práce.
***Pozn. - ještě mám jeden případ, který je ještě b.......l - švagrová - dvě DPČ na částečný úvazek u dvou zaměstnavatelů - 4 hodiny ráno a pak navazují další 4 hodiny u jiného. Pracuje 8 hdin denně, ale může podepsat jen u jednoho. U jednoho nedosáhne 5 tis. - takže tam jsme nechali podepsat prohlášení a u druhého dosáhne 5 tis. jen v některých měsících. = pracuje celý den, ale přichází o 900 na daních v měsíci kdy nedosáhne u druhého 5. tis., ale celkem za rok nevyčerpá ani slevu na poplatníka...... to je .....
Dík za tip, nechám si ukázat smlouvu, co tam píší, pokud by byla výplata po skončení práce, překročila by částka 5 tis. Kč a bylo by to v poho..
Co se týká Vaší švagrové - ono se v zákonech pořád vychází z toho, že většina lidí podvádí, a přitom tam jsou takové díry, jako ty doplatky sociálního zpětně apod. a následně čerpání vysoké mateřské, o které si zaměstnankyně mohou nechat jen zdát.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 8. 2010 7:31
Dobrý den,
mohli byste mi prosím poradit? Student VŠ má ZMR na celý rok 2010,
podepsané prohlášení, u jiné firmy v srpnu pracovní poměr na celý srpen a u stejné firmy dohodu o provedení práce od 20. 8. do 8. 9. 2010.
Prohlášení na srpen u ZMR zrušil a podepsal u firmy, kde je měsíc v prac. poměru.
Ale jak to má udělat v září? Odměna za DPP bude výrazně vyšší než odměna za ZMR, má zase podpis prohlášení u ZMR zrušit na září nebo co byste doporučovali? Jak to udělat, aby se co nejméně poškodil? Srážkovou daň ze ZMR už asi nikdy nevyúčtuje, přitom ve školním roce už žádnou práci nepředpokládá a nevyčerpá ani základní slevu na poplatníka.
Předem Vám děkuji za ochotu.