Dopočet ZP

• (neregistrovaný)

24. 8. 2010 11:14

Zdravím, potřebovala bych poradit. Dělám účetnictví krátce za kolegyni na mateřské, kontroluji si celé účetnictví a narazila jsem na jednu věc, ke které nevím jak paní účetní přišla. Zaměstnanec byl rok nemocný a pak nastoupil do invalidního důchodu. Bohužel prý nepodepsal včas ukončení PP měsíc a půl, protože byl v nemocnici a mi za něho udělali dopočet do mzdy a odvedli zdravotní. Zaměstnanec ukončil nemoc a až potom nastoupil do nemocnice, to ale firma nevěděla a poslala mu dopis, aby přišel podepsat dohodu o rozvázání pracovního poměru. Jsem z toho zmatená, dopočítavali mu cca 6500 a odvod na ZP 901kč, nevím jak k té částce přišli. V té době mu ale platil ZP už stát ne? Nedá se to nějak opravit zpětně? Je to bohužel už ale za listopad 2009.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 8. 2010 11:39

JG (neregistrovaný)

Re: dopočet ZP
      Asi bych to nechala být a probrala to až při kontrole ZP. To, že dostal invalidní důchod, není automaticky konec pracovního poměru. Ale zjistěte si, jestli ho na ZP vedou jako důchodce. Zavolejte své předchůdkyni a zeptejte se jí na to.

• 24. 8. 2010 11:46

Lucka Š. (neregistrovaný)

No já na to přišla právě proto, že si chystám mzdy na kontrolu ZP, předchůdkyně je bohužel nekomunikativní s naší firmou, takže to bude už jenom na mě, jak se s tím poperu.

• 24. 8. 2010 13:05

JG (neregistrovaný)

No tak to vyřešíte. Vemte si jeho personální složku, vypadá to spíš na přeplatek než nedoplatek, tak si s tím nelamte hlavu. Moje zkušenost s kontrolory je dobrá, pokud se nesnažíte je oblbnout, dohodnete se. Aspoň to budete mít z krku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).