Re: dopočet ZP
No tak to vyřešíte. Vemte si jeho personální složku, vypadá to spíš na přeplatek než nedoplatek, tak si s tím nelamte hlavu. Moje zkušenost s kontrolory je dobrá, pokud se nesnažíte je oblbnout, dohodnete se. Aspoň to budete mít z krku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 8. 2010 11:14
Zdravím, potřebovala bych poradit. Dělám účetnictví krátce za kolegyni na mateřské, kontroluji si celé účetnictví a narazila jsem na jednu věc, ke které nevím jak paní účetní přišla. Zaměstnanec byl rok nemocný a pak nastoupil do invalidního důchodu. Bohužel prý nepodepsal včas ukončení PP měsíc a půl, protože byl v nemocnici a mi za něho udělali dopočet do mzdy a odvedli zdravotní. Zaměstnanec ukončil nemoc a až potom nastoupil do nemocnice, to ale firma nevěděla a poslala mu dopis, aby přišel podepsat dohodu o rozvázání pracovního poměru. Jsem z toho zmatená, dopočítavali mu cca 6500 a odvod na ZP 901kč, nevím jak k té částce přišli. V té době mu ale platil ZP už stát ne? Nedá se to nějak opravit zpětně? Je to bohužel už ale za listopad 2009.