Re: Ukončení prac. pom. a Potvrzení o př
>Potřebovala bych vědět jednu věc. Jsem zaměstnaná dle
>Dohody o provedení práce. Pracovní poměr budu teď
>končit a protože nemám se zaměstnavatelem dobré vztahy
>(ještě pořád mi dluží poslední dvě výplaty), tak bych
>potřebovala znát zda mi musí vystavit Potvrzení příjmu za
>rok 2010, který jsem si tam odpracovala. Nevím jestli
>se toto potvrzení, které slouží na daně dává po
>skončení prac. poměru nebo až v lednu následujícího roku.
>
>
>Nevíte někdo? Obávám se, že pokud se toto potvrzení
>vydává až na začátku ledna (tedy po skončení daného
>roku), tak nevím nevím jestli mi zaměstnavatel toto
>potvrzení vůbec vystaví, je s ním totiž těžká komunikace a
>nerozcházíme se v dobrém.
>
>Všem předem díky za odpověď.
>
>S pozdravem
§38j DZ
na základě žádosti poplatníka do 10 dnů od podání žádosti je plátce povinen vystavit potvrzení o souhrnnýh údajích uvedených ve mzdovém listě, které jsou rozhodné pro výpočet základu daně, záloh, pro poskytnutí slevy na dani dle § 35ba DZ a pro daňové zvýhodnění
>
>Eva
Alicce má pravdu, že vystavení do 10 dnů o podání žádosti. Ale jinak souhlasím s JG, protože ty nevyplacené odměny by musely být stejně vyloučeny na řádek 2 a zrovna tak i daně z nich, takže bych počkala až po vyplacení nebo po 31.1., i když nedoplatí.
Zkuste mu trošku pohrozit inspektorátem práce a případnou pokutou za nevyplacení odměny z DPP podle § 26 zákona o inspekci práce č. 251/2005:
(1) Právnická osoba se dopustí správního deliktu na úseku odměňování zaměstnanců tím, že
m) neposkytne zaměstnanci odměnu za vykonanou práci podle dohody o práci konané mimo pracovní poměr.
(2) Za správní delikt podle odstavce 1
c) písm. b), c), f), g), i), l) a m) lze uložit pokutu až
do výše 2 000 000 Kč.
VŠEM DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ.
Počkám tedy až jak mi bude vyplacen zbytek dlužné výplaty aby Potvrzení o příjmech bylo kompletní a jednoduše "bez zádrhelů".
Co se týče nevyplacené výplaty, tak je to bohužel firemní "záliba", nejsem první ani poslední komu se to stalo. Zkusím jednat po dobrém, případně budu hrozit Inspektorátem a kontrolou ÚP.
E.
>>>>>Potřebovala bych vědět jednu věc. Jsem zaměstnaná dle
>>>>>Dohody o provedení práce. Pracovní poměr budu teď
>>>>>končit
Píšete, že máte DoPP, tak jak můžete končit prac. poměr? DoPP je jen na 150 hod., nevzniká žádný prac. poměr.
a protože nemám se zaměstnavatelem dobré
>>>>>vztahy
>>>>>(ještě pořád mi dluží poslední dvě výplaty),
opravdu jste odpracovala jen do 150 hod.?
tak bych
>>>>>potřebovala znát zda mi musí vystavit Potvrzení
>>>>>příjmu
>>>>>za
>>>>>rok 2010, který jsem si tam odpracovala. Nevím jestli
>>>>>se toto potvrzení, které slouží na daně dává po
>>>>>skončení prac. poměru nebo až v lednu následujícího
>>>>>roku.
>>>>>
>>>>>
>>>>>Nevíte někdo? Obávám se, že pokud se toto potvrzení
>>>>>vydává až na začátku ledna (tedy po skončení daného
>>>>>roku), tak nevím nevím jestli mi zaměstnavatel toto
>>>>>potvrzení vůbec vystaví, je s ním totiž těžká
>>>>>komunikace a
>>>>>nerozcházíme se v dobrém.
>>>>>
>>>>>Všem předem díky za odpověď.
>>>>>
>>>>>S pozdravem
>>>>>
>>>>>Eva
>
>
>
>VŠEM DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ.
>
>Počkám tedy až jak mi bude vyplacen zbytek dlužné
>výplaty aby Potvrzení o příjmech bylo kompletní a
>jednoduše "bez zádrhelů".
>
>Co se týče nevyplacené výplaty, tak je to bohužel
>firemní "záliba", nejsem první ani poslední komu se to
>stalo. Zkusím jednat po dobrém, případně budu hrozit
>Inspektorátem a kontrolou ÚP.
>
>E.
Nevyjadřuji se správně, omlouvám se.
Pracovala jsem opravdu na Dohodu o provedení práce, která ze zákona stanovuje odpracovat jen 150 hod. Ale já odpracovala mnohem více hodin, nikdo to však nekontroloval, firma si tak trochu dělá co chce.
Vím, že oficiálně se Dohoda o provedení práce nemusí nijak písemně ukončovat ale já bych přeci jenom chtěla od firmy potvrzení, že už tam nepracuji a hlavně chci na toto potvrzení dopsat to, že mi dluží dvě výplaty. Abych to měla někde písemně potvrzené.
Eva
pokud jste odpracovala více než 150 hod. a nemáte na to nijakou smlouvu ( DoPČ, PP), potom tyto hod. navíc (nad 150 hod.) jste dělala zadarmo, to Vám nezaplatí a nemáte se jak bránit, protože na DoPP dohodu máte (to Vám asi zaplatili) a to, že jste pak dělala bez nějaké smlouvy dál, na tom máte svůj podíl viny i Vy, že jste ji nežádala
těžko budete dokazovat, že jste tam opravdu tolik hod. odpracovala
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 8. 2010 11:41
Potřebovala bych vědět jednu věc. Jsem zaměstnaná dle Dohody o provedení práce. Pracovní poměr budu teď končit a protože nemám se zaměstnavatelem dobré vztahy (ještě pořád mi dluží poslední dvě výplaty), tak bych potřebovala znát zda mi musí vystavit Potvrzení příjmu za rok 2010, který jsem si tam odpracovala. Nevím jestli se toto potvrzení, které slouží na daně dává po skončení prac. poměru nebo až v lednu následujícího roku.
Nevíte někdo? Obávám se, že pokud se toto potvrzení vydává až na začátku ledna (tedy po skončení daného roku), tak nevím nevím jestli mi zaměstnavatel toto potvrzení vůbec vystaví, je s ním totiž těžká komunikace a nerozcházíme se v dobrém.
Všem předem díky za odpověď.
S pozdravem
Eva