Re: zahraniční cesta- PHM v zahraničí
moc děkuji, tak jsem to chtěla provést. A kdyby byla opačná situace, tz. že na ujetých 1420 km v zahraničí je třeba 98,92 litrů a zam-nec by doložil třeba 3 lístky o nákupu PHM-celkem třeba na 110 litrů - pak bych mu proplatila 98,92 x průměrná cena za litr z těch třech dokladů?? Moc děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 8. 2010 20:47
Dobrý den, prosím jsem v koncích:
zahraniční služební cesta, zaměstanavatel požádal, aby zam-nec použil na služební cestu vlastní vozidlo. (silniční daň hradíme) .Zam-nec mi donesl dva lístky od PHM tankované v Rakousku. Celkem dle knihy jízd na území mimo ČR ujel 1420 Km. V ZP jsem se dočetla, že PHM pořízené v zahraničí proplácíme pouze za ujeté km v zahraničí. Dále, že pokud máme více dokladů o nákupu - cenu za litr způměrujeme. POdle spotřeby v TP mi vyšlo, že na 1420 km potřeboval 98,92 litrů. Doklady na nákup mám dva za různé ceny za litr, celkem 84,12 litrů. Mám mu tedy proplatit oba lístky za PHM v cenách, jak jsou uvedené, nebo mám použít aritmetický průměr cen. Úplně jsem se zasekla.... :-)
moc děkuji