NIKDO NEVÍ!!!!
>>>Dobrý den, chci se zeptat, jestli jsem to pochopila
>>>správně. Od 1.1.2013 odškodňování pracovních úrazů
>>>bude
>>>provádět ČSSZ a ne Kooperativa?
>>
>>A do 1. září bych měla odeslat na ČSSZ kopie těch
>>pracovních úrazů, kterým ještě nebyla vyplacena
>>náhrada za
>>ztrátu na výdělku?
>
>NIKDO NEVÍ!!!!!!!
Re: NIKDO NEVÍ!!!!
No jo, ale já tohle našla v tom zákoně o úrazovém pojištění:
Přechodná ustanovení:
(2) Zaměstnavatelé předají České správě sociálního zabezpečení nejpozději do dne
a) 1. září 2010 2009 kopii své evidence o pracovních úrazech a nemocech z povolání, kterou vedou pro účely zákonného pojištění, pokud poskytování náhrad trvalo i po 30. červnu 2010 2009,
b) 31. prosince 2010 2009 kopii své evidence o pracovních úrazech a nemocech z povolání, kterou vedou pro účely zákonného pojištění, pokud poskytování náhrad trvalo i po 30. listopadu 2010 2009,
c) 15. ledna 2013 2010 kopii své evidence o pracovních úrazech a nemocech z povolání, kterou vedou pro účely zákonného pojištění, pokud náleží nárok na dávky z téhož důvodu i po 31. prosinci 2010 2009,
a to v písemné i elektronické podobě.
!!!!!
Re: je zbytečné se plašit ...
Ireno2, je dobré dočíst zákon až do konce než začnete vykřikovat do světa s vykřičníky. Mimo jiné - velká písmena jsou na webu známkou neslušnosti, ale nehněvejte se, já se to také dozvěděla až zde na webu, od té doby, pokud možno, se velkým písmenům v hlavičce vyhýbám a pravdou je to, že jsem zjistila, že je to fakt přinejmenším "divné" a také hůře čitelné. To bylo jen na rozjezd :) a teď k onomu zákonu, že se díváte do přechodných ustanovení, to je chvályhodné, ale podívejte se také na účinnost, to je důležité, viz :
§ 99 Účinnost
Tento zákon nabývá účinnosti dnem 1. ledna 2013 2010, s výjimkou § 38 a 43, které nabývají účinnosti dnem 1. ledna 2016 2013, a s výjimkou § 92 a 93, které nabývají účinnosti dnem vyhlášení tohoto zákona.
Takže se neděste, buďte v klidu, ještě nic sociálce nepředáváte a nevěřím, že nikdo neví, jak píšete vy, jen nestačili reagovat. Pěkný den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 8. 2010 9:42
Dobrý den, chci se zeptat, jestli jsem to pochopila správně. Od 1.1.2013 odškodňování pracovních úrazů bude provádět ČSSZ a ne Kooperativa?