Re: OT Agent pojišťovny mně uvedl v omyl
je to Flexi životní pojištění u Pojišťovny české spořitelny
Už vám přišla upomínka se lhůtou pro zaplacení a upozorněním, že
pojistka zanikne k datu...., pokud nezaplatíte do termínu?
A jak dlouho je pojistka uzavřena? více jak dva roky nebo méně.
Prosím napište přesně, je to důležité pro případné ukončení.
Před pár dny mi přišlo upozornění o neplacení. hned jsem pojišťovnu telefonicky kontaktoval a bylo mi řečeno, že kvůli neplacení zaniká pojistka po půl roce. Založil jsem ji v prosinci loňského roku a chtěl jsem ji využívat jen do letošního dubna. Právě dnes jsem znova s pojišťovnou mluvil, kde mi byl nedoplatek potvrzen. Pojiska kvůli neplacení zanikne druhého září.
Takže máte poměrně málo na vybranou.
1. doplatíte teď 1 splátku pojistného ( pozor platí až den připsání u Spořitelny) a máte zhruba 3 týdny na to, abyste situaci řešil.
Např. snížením částky až na minimální 300,- Kč měsíčně.
Pravděpodobně budete ale muset doplatit původní pojistné.
2.Nezaplatíte teď nic a pojistka bude ukončena.
Připravte se na to, že Spořitelna dlužné pojistné (tj. cca 15000 bude vymáhat, pokud nezaplatíte, pak i exekučně.).
3.
Pan dotyčný vás sprostě obalamutil, měl vám říct, že až se vrátíte z mise, máte oznámit na Spořitelnu snížení rizikové skupiny a úměrně by se snížilo i pojistné. Tak mu zůstala celá provize a ne malá.
4. zákonně nic asi nevystěžujete, protože jste určitě podepsal, že jste byl řádně poučen.
Nicméně bych na něj určitě podala stížnost u společnosti, pro kterou pracuje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 8. 2010 10:48
Založil jsem si pojištění před výjezdem do zahraniční mise. Bylo mi řečeno, že po návratu stačí přestat platit pojistné a pojistka zanikne. Teď mě pojišťovna kontaktovala, že pojistka pro neplacení zaniká až po šesti měsících a mám platit nedoplatek patnáct tisíc korun. Je nějaká možnost dohnat daného pojišťováka k zodpovědnosti, popřípadě se proti nedoplatku odvolat? Děkuji