Re: Doručení okamžitého zrušení prac. p.
Ukončíte okamžitým zrušením pr.pom. pro hrubé porušení pracovních povinností, kde musíte přesně definovat,co a kdy se stalo( neomluvená absence,ověřeno,že není v PN). Prac.poměr skončí dnem doručení nebo dnem, který se za doručení považuje. Že se nezdržuje ve svém bydlišti Vás nemusí zajímat,zmaří převzetí
pošlete doporučeně do vlastních rukou na doručenku. Za absence Vám bude dlužit zdr.pojištění.
Také to takto plánuji, ale není mi jasné - pokud budu zasílat do vlastních rukou tak mám dát datum dnešek +10 prac. dní?
>>>
>>>Ukončíte okamžitým zrušením pr.pom. pro hrubé
>>>porušení
>>>pracovních povinností,
takový důvod ZP v § 55 nezná. Je třeba definovat přesně.
kde musíte přesně definovat,co
>>>a kdy se stalo( neomluvená absence,ověřeno,že není v
>>>PN). Prac.poměr skončí dnem doručení nebo dnem, který
>>>se za doručení považuje. Že se nezdržuje ve svém
>>>bydlišti Vás nemusí zajímat,zmaří převzetí
>>>pošlete doporučeně do vlastních rukou na doručenku.
>>>Za
>>>absence Vám bude dlužit zdr.pojištění.
>>
>>Také to takto plánuji, ale není mi jasné - pokud budu
>>zasílat do vlastních rukou tak mám dát datum dnešek
>>+10 prac. dní?
>>
>Datum dáte dnešní, účinek nastane dnem doručení, pokud
>nepřevezme,tak dnem,kdy bude pošta vracet Vám ( bude
>to tam vyznačeno).
to není přesné, doručování v ZP- § 336/4- ...považuje se za doručenou posledním dnem lhůty/uložebno na 10 dnů).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 8. 2010 12:41
Zaměstnankyni skončila 3.8.2010 zkušební doba a od té doby se nedostavila do zaměstnání. První týden komunikovala pouze prostřednictvím SMS se spouzaměst. že je nemocná. Cca po 10 dnech mi oznámila, že neschopenku donese 16 a nastoupí do práce, poté zas, že ještě není v pořádku a neschopenku pošle poštou. (nic nepřišlo) Za 2 dny volala s dotazem jestli neschopenka přišla a že bude pracovat od 23.8. Včera mi volala, že se staví dnes s duplikátem neschopenky až půjde od lékaře. Opět nepřišla ani nepracuje.
Volala jsem dnes na OSSZ a pod jejím rodným číslem vystavenou žádnou pracovní neschopnost neevidují. Telefon nezvedá (ani jiná než pracovní čísla).
Jakým způsobem ukončit tuto anabázi? Za 8/10 ještě nepracovala a budeme muset odvézt ZP.
Okamžité zrušení? K jakému datu?
V dotazníku při nástupu uvedla adresu trvalého a přechodného bydliště. Od jejich spoluzaměstnanců vím, že se ani na jedné z těchto adres nezdržuje ani nezdržovala v době nástupu do zam.
Děkuji za vaše názory a rady.