Re: Zápočtový list
Tak ještě jednou:
Obecné ustanovení o rozvázání a skončení pracovního poměru
§ 48
(1) Pracovní poměr může být rozvázán jen
a) dohodou,
b) výpovědí,
c) okamžitým zrušením,
d) zrušením ve zkušební době.
(2) Pracovní poměr na dobu určitou končí také uplynutím sjednané doby.
(3) Pracovní poměr cizince nebo fyzické osoby bez státní příslušnosti, pokud k jeho skončení nedošlo již jiným způsobem, končí
a) dnem, kterým má skončit jejich pobyt na území České republiky podle vykonatelného rozhodnutí o zrušení povolení k pobytu,
b) dnem, kterým nabyl právní moci rozsudek ukládající těmto osobám trest vyhoštění z území České republiky,
c) uplynutím doby, na kterou bylo vydáno povolení k zaměstnání20) nebo povolení k dlouhodobému pobytu za účelem zaměstnání ve zvláštních případech - zelená karta podle § 42g zákona o pobytu cizinců na území České republiky a o změně některých zákonů20a).
(4) Pracovní poměr zaniká smrtí zaměstnance. Zánik pracovního poměru v případě smrti zaměstnavatele, který je fyzickou osobou, upravuje § 342 odst. 1.
(5) Rozvázání pracovního poměru se zaměstnancem, který je osobou se zdravotním postižením je zaměstnavatel povinen písemně oznámit příslušnému úřadu práce.
Souhlasím s Vámi ano-mikko i s anonymem.Někteří radilové nechápou,že dotaz často píší lidé,kteří se nemohou přesně vyjádřit,protože se zase vyznají v jiné oblasti.Přestože jsou to někdy dotazy dokola se opakující, je důležitější pomoci radou,než
pořád obracet oči v sloup a urážet jiné.
Zatím jsem se teda neozvala já, kterou často kritizujete za arogantní odpovědi - k tomuto se přidám pouze tím, že se domnívám, že zákoník práce by měl informativně znát KAŽDÝ, kdo je zaměstnancem nebo zaměstnavatelem. Auto také neřídíte bez patřičných znalostí a i jako chodec musíte mít o pravidlech silničního provozu trochu "ánung". Takže i zaměstnanec by měl mít základní povědomost o rozdílu mezi výpovědí a dohodou a pod.
to je právě ono, mezi lidmi se prostě běžně používá označení "výpověď dohodou" a "výpověď na hodinu" nebo "výpověď ve zkušební době"... a já chápu, že lidé neznalí v tom nevidí rozdíl, horší je když to pak někdo opravdu takto napíše (myslím personalista nebo mzdovka)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 8. 2010 15:02
Zaměstnanec má výpověď dohodou, posílám odhlášku na soc., mám poslat i zápočtový list? Vím že se to dělávalo a že to soc. potvrdila a poslal zpět, dělá se to ještě?