Osvč začátečník

• (neregistrovaný)

26. 8. 2010 14:48

dobrý den potřebovala bych poradit - jsem začátečník a tak tápu. Účtuji v pohodě

pokud převádím tržbu z pokladny na účet tak zaúčtuju nejdřív peníze na cestě - výdaj z poklady a až přijde výpis tak zaúčtuju příjem peníze na cestě do banky - je to tak správně?

Dál si nevím rady pokud dodvávám peníze po dokladny jak to mám zaúčtovat (jde o jakési dotování ze soukromých peněz)

a pak nevím přestě jak zaúčtovat zálohy na pojistné vím,že to jsou výdaje které jsou nedaňové ale nevím přesně pod co zaúčtovat

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 8. 2010 14:53

i.v.e.t. (neregistrovaný)

Re: osvč začátečník
      1)261/211 pokladna
      221/261 výpis z banky

2)vklad jenatele nebo půjčka jednatele 365 ostatní závazky ke společníkum

3) zálohy na pojistne...........nevim co presne tim myslite?

• 26. 8. 2010 14:54

dalfy (neregistrovaný)

já myslím v daňové evidenci prosím. V práci účtuju podvojně ale prostě v té dan. evidenci si nevím rady. Zálohy myslím, sociálku, zdravotku

• 26. 8. 2010 15:42

Bara (neregistrovaný)

nevim jak je to v pohode, money je podobny a tam to eviduji - převody mezi pokladnou a bankou jako "převod průběžných položek", ty vklady ("dotovani se soukr penez) jako "osobní vklad podnikatele" a pojistné na ZP a SP jsu tam nastaveny jako "platby pojistného podnikatele".....
      nemate neco takoveho v možnostech? většinu toho co používám jsem nemusela nastavovat jen používám co tam je.Bára

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).