Re: Druhý pracovní poměr
Ano. Pokud např. u druhého podmínku nesplňujete, může se tzv.vypůjčit. Ale ve Vašem případě by Vám to nepomohlo, protože současně by trvala Vaše zaměstnání jen dva měsíce.
Re: Druhý pracovní poměr
Děkuji, jste velice laskavá - ještě jsem procházela zákon o nemocenském pojištění a tam jsem našla: Je-li uplatňován nárok na peněžitou pomoc v mateřství z více pojištění, musí být tato podmínka účasti na pojištění splněna v každém z těchto pojištění.
Přeji Vám krásný den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 8. 2010 7:45
Dobrý den,
prosím o radu: jsem zaměstnána na HPP, jsem těhotná a pokud bude těhotenství probíhat tak jak má (v což doufám) budu pracovat cca do 28.11.10 (což je 6. T. před předpokládaným termínem porodu). Teď mi byla od známého nabídnuta možnost, nastoupit k němu na dva měsíce (září - říjen) na 4hod denně - má otázka zní:
Mohu k němu nastoupit na HPP či DPČ, abych si tímto způsobem doplatila něco na sociálním a byla mi tato částka připočtena k částce za které se mi bude vypočítávat PPM?
Předem děkuji