Re: zas ten kurz, pomozte prosím
u služby z EU doplníte údaje na fakturu, DZP pro potřeby dph je
den poskytnutí služby či vystavení DD a to tím dnem, který nastane dříve.
u přijaté faktury za ubytování dáte celé včetně jejich dph do nákladů, můžete si požádat o vrácení .
při přefakturaci fakturujete do ř. 25 bez daně a ne do souhr.hl.
Jsme plátci DPH, ale došlá faktura měla DPH slovenské..
Ještě jsem měla napsat, že budu přefakturovávat do ČR.
No oni už nám to fakturovali s DPH, takže to udělám tak, že si to celé včetně slovenského DPH zaúčtuji na 315 a přefakturuji tuto částku (už tedy bez českého DPH)...
Kurz dám dle doplnění údajů - tedy dnes...
Právě jsem mluvila s jednou kolegyní a ta tvrdí, že UZP je den doplnění údajů na fakturu a stejným datumem přepočítává měny. To platí jak pro dodání zboží tak i pro služby, prý to má ověřené od auditora...
dle zákona o DPH ubytování je § 10 , služby se vztahem k nemovitosti, tedy místo plnění je tam, kde se nemovitost nachází. tedy se nachází v SR, proto správně fakturují včetně jejich dph,
stejné jako služby stravovací, místo plnění je tam, kde byly poskytnuty, zřejmě v SR tedy zase správně s jejich dph.
jak jsem psala výše, dáte celé do nákladů včetně jejich dph,
do vašeho přiznání už tato faktura nepůjde vůbec.
při přefakturaci do ČR fakturujete do ř. 25 , místo plnění = SR
se nemění, bude to bez dph a ne do souhrnného přiznání.
pozn. bez daně se fakturují služby dle § 9/1 , kdy místem plnění je sídlo příjemce služby, pak je přijatá faktura bez daně, uděláte samozdanění na ř. 5 a44 , u pořízení zboží ř. 3 a44.
ostatní specifické služby musíte dle zákona o dph prostudovat a náležitě zařadit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 8. 2010 9:46
Jak je to prosím s kurzem u došlé faktury za stravu a ubytování v eur, toto celé budu přefakturovávat.
Došlá faktura na mě je s 19% DPH (ze Slovenska).
Já přefakturuji bez DPH, v eur.
Na došlé faktuře je UZP 12.8.2010, já zapíši dnes - kurz tedy bude dnešní? A přefakturuji s dnešním UZP.
Nebo musím přepočíst dle UZP došlé faktury, tj. 12.8.
Už jsem řešila dodanění a tam je to tedy tak, že použiji datum doplnění údajů na fakturu, je to ale stejné, když nevyměřuji DPH?