Re: Jak zjistit kdy na ELDP kód D
ELDP po ukončení pracovního poměru hned následující den vznikla nemoc.
Co jsem hledala, tak ne EL už nemoc nevypisuji, je to tak? prosím?
Odevzdala jsem EL s kodem 2 a ukončení pracovního poměru 22.3. a od 23.3. měl nemoc? Teď už tedy nic ?
Děkuji moc všem za radu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 8. 2010 9:59
Naše firma vznikla v roce 1999 a nikdo nikdy se zaměstnanců neptal kde předtím pracovali (myslím tím I. a II. kategorii). Já dělám jen mzdy Nikoli personalistiku. Do dotazníků se toto nepíše (a pstá nebude) a teď se vyskytly případy: Zaměstnanec za mnou přišel, abych mu vyplnila potvrzení, že jde do starobního důchodu v 57 letech, protože byl kdysi voják. Ok toto bylo v pořádku nyní má tedy od data důchodu (jde dle data narození do starobního důchodu) na ELDP D protože pracuje dále. Ale pak přišel další zaměstnanec, že jde také do důchodu, tomu je ale už 59 let a nárok na důchod měl v roce 2008 (byl také voják). Tudíž zde měl mít už v roce 2008 a 2009 na ELDP D.
Nevíte jak se toto v dnešní době zjišťuje? Hlavně máme 5000 zaměstnnaců, takže nevím jak to zjistit a jich se ptát nesmím.