Re: přeplatek faktury od třetí strany
Přesná pravidla měla být stanovena smlouvou. Pokud je tam uvedeno jen to, že firma B zaplatí dluhy firmy A a ty byly o 20tis.Kč nižší - vrátila bych to jako přeplatek firmě B - ale prostudujte si smlouvu - jak to bylo myšleno - popř. i telefonicky ověřte. DPH bych neodváděla - je to finanční plnění - ne DUZP - to bylo předpokládám v původních fakturách.
Já čekala, že mi firma B pošle dohodu o postoupení pohledávky, ale nyní mi šéf povídal, že oni nic podepsat nepotřebují, takže ani žádná smlouva není...
Šéf trvá na tom, že si ty peníze necháme, když si firma A ještě přijde pro nějáké zboží.... Tak jsem hledala způsob jak to provést nějak správně....
Proto jsem vymyslela ten doklad o přijaté platbě na částku (která je u nás navíc)....
aha - ti šéfové - takže na zálohy a daňový doklad na firmu A pro příadný další odběr - to by mělo projít.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 8. 2010 6:55
Mě dluží firma A,
firmě A dluží firma B
vzniknula domluva, že firma B zaplatí mě dluhy firmy A.
Firma B mi tedy zaslala peníze, je to však o cca 2.000,- více než mi firama A dluží.
Musím ty peníze vrátit firmě A, nebo mohu udělat daňový doklad na přijatou platbu (s DPH) vystavený na firmu A?