Jak vypadá rozhodnutí společníka?

• (neregistrovaný)

30. 8. 2010 11:06

Před časem jsem zadávala tento dotaz. Neozve se někdo, kdo ví jak to má být?

Dobrý den, musí být rozhodnutí společníka, které podle §132 OBCHZ nahrazuje působnost valné hromady, ověřené notářem? V OBCHZ u § 132 jsem našla .... 3) Smlouvy uzavřené mezi společností a jediným společníkem této společnosti, pokud tento společník jedná rovněž jménem společnosti, musejí mít formu notářského zápisu nebo písemnou formu a listina musí být podepsána před orgánem pověřeným legalizací. .... V odb.literatuře jsem našla poznámku, že rozhodnutí o rozdělení zisku nemusí mít formu not.zápisu ani nemusí být ověřeno. Je to jediná vyjímka, nebo jak to děláte? Jedná se mi o bezúročnou půjčka společníka společnosti s.r.o. (jediný společník) - musí být sml. o této půjčce ověřena?
    A musí být tato smlouva taky schválena písemným "rozhodnutím společníka"?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 8. 2010 11:45

alen1 (neregistrovaný)

Re: Jak vypadá rozhodnutí společníka?
      §132 odst3
      (3) Smlouvy uzavřené mezi společností a jediným společníkem této společnosti, pokud tento společník jedná rovněž jménem společnosti, musejí mít formu notářského zápisu nebo písemnou formu a listina musí být podepsána před orgánem pověřeným legalizací.
      §196a
      (1) Společnost může uzavřít smlouvu o úvěru nebo půjčce se
      společníkem nebo jinou osobou, která je oprávněna jménem společnosti
      takovou smlouvu uzavřít, nebo osobami jim blízkými anebo smlouvu,
      jejímž obsahem je zajištění závazků těchto osob, nebo na ně
      bezplatně převést majetek společnosti jen s předchozím souhlasem
      valné hromady a jen za podmínek obvyklých v obchodním styku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).