Re: doprava mezi státy EU
No a teď další problém - toto zboží jsme vyfakturovali zákazníkovi na Slovensko-plátce DPH a bez DPH. Když mi přinesli podklad pro fakturaci nikdo mi neřekl, že zboží pojede přímo na Slovensko.
Měla jsem za to, že se jedná jako v 99,9% případech o vývoz od nás a tak jsem fa uděalal bez daně. Takže to v podstatě tak není a tu fakturu na Slovensko jsem měla asi udělat se slovenskou daní a daň na Slovensko odvést že jo? no jestli jo mě omyjou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 8. 2010 12:27
Koupili jsme panely v Rakousu-plátci DPH od výrobce - ten je veze na Slovensko našemu zákazníkovi - také plátce DPH.
Fakturu za zboží vč. dopravy zaslal nám - českému plátci DPH - a na fa je uvedeno naše slovenské DIČ /jsme na Slovensku registrováni/ a je tam země Slovensko.
Nevím co s tím.
Do českého DPH to dát nemůžu protože tam není české DIČ a tak si s tím nevím rady.
Díky