Doprava mezi státy EU

• (neregistrovaný)

30. 8. 2010 12:27

Koupili jsme panely v Rakousu-plátci DPH od výrobce - ten je veze na Slovensko našemu zákazníkovi - také plátce DPH.
    Fakturu za zboží vč. dopravy zaslal nám - českému plátci DPH - a na fa je uvedeno naše slovenské DIČ /jsme na Slovensku registrováni/ a je tam země Slovensko.
    Nevím co s tím.
    Do českého DPH to dát nemůžu protože tam není české DIČ a tak si s tím nevím rady.

Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 8. 2010 13:33

annonym (neregistrovaný)

Re: doprava mezi státy EU
      Zřejmě jste poskytli dodavateli slovenské DIČ. Jelikož i zboží bylo dodáno na Slovensko, přiznáte a zároveň si uplatníte DPH na vstupu v DaP k DPH na Slovensku.

• 30. 8. 2010 13:54

sss (neregistrovaný)

No a teď další problém - toto zboží jsme vyfakturovali zákazníkovi na Slovensko-plátce DPH a bez DPH. Když mi přinesli podklad pro fakturaci nikdo mi neřekl, že zboží pojede přímo na Slovensko.
      Měla jsem za to, že se jedná jako v 99,9% případech o vývoz od nás a tak jsem fa uděalal bez daně. Takže to v podstatě tak není a tu fakturu na Slovensko jsem měla asi udělat se slovenskou daní a daň na Slovensko odvést že jo? no jestli jo mě omyjou.

• 30. 8. 2010 14:50

sss (neregistrovaný)

moc děkuji za rady-potvrdila jsem si co jsem si myslela-prostě naše techniky patří za rychlost oběhu dokladů a s tím spojené do zlata zasadit....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).