Re: náklady příštích období
my třeba máme audit bez nákladů příštího období, přesto, že se jedná o dost velkou částku, ale máme toto uvedeno v interní směrnici. Já jinak rozpočítávám to, co se týká jiných období a dávám přes účet 381. Ale třeba se k tomu ještě někdo vyjádří.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 8. 2010 9:25
Dobrý den,
prosím o názory, povinné ručení, předplatné časopisu a všechny platby, které se opakují každý rok se tu neúčtují přes účet náklady příštích období (nevýznamné a pravidelně se opakující se případy)
Mám tak v účtování pokračovat, neni to problém, nebo se raději přikláníte k účtování časového rozlišení.
Nyní mám třeba fakturu na pojištění vozidla částku 15326 kč období 3.11.2010-2.11.2011?? Můžu tedy účtovat rovnou 548/325??. Také tu mám zálohvou fakturu na přeplatné časopisu poradce na rok 2011. - tam je uvedeno na faktuře ročník 2011, tu bych dle mého raději zaúčtovala na 381. Co myslíte??