Re: Dovolena
Jestliže v roce odpracuje víc jak 60 dní, má nárok na celoroční výměru dovolené, která by se krátila v případě, že součet nepřítomností (nemoc, OČR, nepl. volno) činil víc jak 100 pracovních dní. Pak se krátí o 1/12 celoročního nároku a při další nepřítomnosti za každých 21 zameškaných dní o další 1/12.
Jinak nahoře do políčka vyhledávače zadejte slovo dovolená nebo nějakou jinou kombinaci a objeví se vám spousta příspěvků. Dole potom dáte další a posune se vám na další stranu, a to i starší než 14 dní. Zkuste to.
Re: Dovolena
Pokud jde o pracovní poměr a ten trvá celý kalendářní rok, a zaměstnanec odpracoval alespoň 60 dnů, budete mu celkový nárok dovolené krátit za nemoc a podobnou nepřítomnost za prvých 100 zameškaných dní o 1/12 a dále za každých 21 zameškaných dní o 1/12. Pokud pracovní poměr netrvá celý rok, vypočtete poměrnou část dovolené jako 1/12 za každý celý kalendářní měsíc trvání pracovního poměru. Případné krácení je stejné. Rozsah úvazku nehraje roli, jen dostane náhradu mzdy pouze za 4 hodiny denně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 8. 2010 11:39
Dobrý den.
Prosím kdo poradí. Mám pracovníka čast.invalidni pracuje 4 h denně ponděli až pátek jen ranní směna.Dotaz vím,že dovolená je 1.66 na jeden měsíc,ale částo marodi.Nevím jak mu vypočítat dovolenou ,kdýž má zkráceny úvazek a ještě býva nemocný.Mám zato ,že se dovolena bude krátit.
Chtěla jsem si v diskuz. foru vyhledat zpětně ,ale starší 14 dnů neumím najít.Zadávám i zpětný datum.Nevím kde najit historií.
Má-li někdo čas prosím poraďte mi.Všem děkují.