Re: OT: Jak postupovat při napadení
to je taky odpověď za pět kaček drahá
Pro tazatelku:
jestliže nebylo napadení oznámeno na policii, tak toto okamžitě proveďte, stačí jednoduché písemné oznámení kdy k čemu došlo, případně, kdo je pachatel a doložit PN a lék.zprávu, nebo lze oznámit osobně na PČR, případně Stát.zastupitelství, obě instituce jsou povinny oznámení převzít a šetřit, o výsledku Vám musí podat zprávu.Na advokáta je v tomto stadiu čas(vyhozené peníze), ten by mohl vstoupit do dění až v momentě, kdy by začalo vyšetřování dle tr.řádu, případně před soudním projednáváním.
Re: OT: Pro Páju
Děkuji za odpověď Pájo, včera mi nefungoval internet, takže jsem nemohla reagovat dřív.
Takže nejdřív proběhne šetření policie a ta to sama podá k soudu (když zjistí, že to byl úmyslný čin) nebo to bude na nás?
Re: OT: Pro Páju
PČR provede vyšetřování, koná pod dozorem stát.zástupce, po skončení st.zástupce převezme, vypracuje žalobu a podá soudu, ten prostuduje, nmařídí jednání, předvolá zúčastněné a už to jede samo bez jakéhokoliv vstupu účastníků. Pouze mám zkušenost, že nejde vše tak rychler, jak si představujeme, takže bude asi třeba dosti trpělivosti.
O podaném trestném oznámení Vám musí PČR vystavit potvrzení, že jste ho podali.
Pokud by byla třeba pomoc advokáta,tak ten může na základě plné moci dané mu účastníkem vstoupit do řízení kdykoliv.
Přeji úspěch a pevné nervy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 8. 2010 12:32
Dobrý den, vím, že toto téma sem nepatří, ale chodí sem spousta chytrých a zkušených lidí, tak snad mi někdo poradí. Syn byl napaden a zraněn, hospitalizován v nemocnici a operován. Chceme na útočníka podat trestní oznámení pro ublížení na zdraví a požadovat odškodnění - bolestné, náklady na léčení a ušlou mzdu. Jsem v tomto oboru naprostý laik, podáme trestní oznámení a jak to bude probíhat pak?