Re: odvod srazkove dane
Nejlepší bude požádat o převedení chybně zaplacené částky ..... atd. z daně srážkové na daň zálohovou, klidně jim to vyčíslete. Tím to bude spravené (pokud ty částky budou sedět, jednoduše se převedou). Žádost bez kolku. Nezapomeňte být přihlášeni k srážkové dani na FÚ. Případně se se správce daně domluvte, neměl by to být problém.
Odvod srážkové snižte. Jste si ale jistá, že při opravě ze srážkové na zálohovou jste již nesnížila základ pro srážkovou a tím snížila odvod již v měsíci oprav ? Každý SW to nemá stejně, také je podstatné, máte-li jen tyto zaměstnance nebo více zam. se srážkovou.
no ja ty vyplaty cele vymazala a vystavila znova (byli jenom ti 2 zamestnanci), zalohovou jsem doplatila - ona byla nakonec (po odectu slevy na poplatnika) asi jenom 600Kc za 3 mesice . TAkze zalohovou mam v poradku, ale na te srazkove mam preplatek asi 2500. Tak jsem si rikala, jestli ted je mozne proste neplatit a postupne to odecitat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 8. 2010 13:56
dobry den,
zacatkem roku jsem poslala chybne na FU misto zalohove dane srazkovou, takze na srazkove mam ted "preplatek" (dve pani na DPP dodatecne podepsaly prohlaseni, tak jsem to predelavala na zalohovou). Nyni zamestnavatel nabral dalsiho cloveka na DPP, tentokrat opravdu srazkova dan.
Mam dan poslat nebo je mozne to odecist z toho preplatku ktery jsem vytvorila zacatkem roku?
Nebo mam zaplatit a ten preplatek pak chtit zpatky v lednu po vyuctovani srazkove dane?