Re: PPM a řádná dovolená
Děkuji.Já jsem z těch datumů už jelen.A ještě jeden dotaz.Na PSSZ se nic nehlásí a na VZP už nahlášená je,takže také nic se nehlásí.Sama si zažádá o rodičák.Tam snad nic není.
Děkuji
>Dobrý den, prosím mám otázku, když PPM bude např.
>končit 20.2.2011. Vzniká jí nárok na dovolenou za rok 2010
>a jaký?
ano, ale záleží, zda byla před nástupem na MD měla nemoc, OČR, nepl. v., rodič. dovolenou
a 2011 také něco?
ano, tady bude nárok za odprac. dny (za každých 21 odprac. PD je nárok na 1/12 celor. nároku)
>
>Děkuji moc
>Blanka
>
>
Doporučuji vám nastudovat CELÝ zákoník práce, pokud tuto práci děláte. Nestačí jen jednotlivé §, protože ono někdy existují různé návaznosti apod. Je nahoře na liště v sekci zákony. Určitě to budete potřebovat i k jiným pracovním povinnostem. A já tvrdím, že zákoník práce by měl znát i zaměstnanec.
Tak to jen se zákoníkem práce nevystačíte. Ještě se podívejte např. po knize "Abeceda mzdové účetní", která je opravdu výborná a potom třeba zkuste si projít tady historii, ev. vytisknout zejména odpovědi např. p. Jiřka1, xy5, beta, pája, xJ, VH - tam máte velkou jistotu, že je to správně. Občas jsou tu totiž i odpovědi mimo mísu.
:)) abecedu už mám, to je fakt dobrý, jenže víte jak to je?:))
TEĎKOM HNEDKOM:))) takže tady je první pomoc.. a pak hledám... už vím, že Jiřka xy5, na mzdy pája personalitika a hledám v historii, když jím:)) tak si čtu příspěvky a otevírám nové co mě zaujmou, občas odpovím co se týká účetnictví, protože si pak nepiřpadám tak blbě, že jenom využívám a jsem ráda, že mohu někomu taky pomoc:))
Blanka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 8. 2010 14:11
Dobrý den,prosím o " kontrolu " mých myšlenek ohledně řádné dovolené.Četla jsem diskuzi a myslím si,že v tomto konkrétním případě uvažuji správně,ale pro jistotu se raději zeptám.Zaměstnankyně odešla na PPM od 21.2.2010 - 5.9.2010.Od 6.9.2010 bude čerpat řádnou dovolenou za rok 2009,která činí 20 dnů (nebylo v roce 2009 vůbec čerpáno),což je do 4.10.2010.Nádledně bude čerpat řádnou dovolenou za rok 2010,která činí 20 dnů,což je 3.11.2010.Nic se nebude krátit,protože splnila podmínku odpracovaných 60 dnů.Po ukončení řádné dovolené,což je od 4.11.2010 nastoupí okamžitě na rodičovskou dovolenou až do 3 let věku dítěte.
Uvažuji správně?
Děkuji za odpověď.