Dodatečné přiznání (ano či ne?)

• (neregistrovaný)

31. 8. 2010 14:34

Dobrý den, dělali byste dodatečné DAP na DPH, pokud se jedná o 1022 Kč. V květnu jsem si uplatnila o 1022 Kč více na vstupu (přijatá fa byla opravována a ke mě se již bohužel nedostala). Přišla jsem na to až nyní na základě úhrady. Nebo si to mám opravit v tomto měsíci ? Myslím, že penále by bylo poměrně nízké, jednatel se snaží dodatečným vyhýbat...tak nevím, zda bych si měla stát na svém a udělat dodáčo nebo mu ustoupit. (s ohledem na nízkou částku)
    Díky za Vaše zkušenosti

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 8. 2010 14:56

Jana N. (neregistrovaný)

Re: dodatečné přiznání (ano či ne?)
      já bych udělala dodatečné za květen, kde bych snížila odpočet -1022,--a tím bych udělala odvod a doplatila. ale je to jen můj názor.

• 31. 8. 2010 15:47

abc (neregistrovaný)

no já bych také udělala dodatečné....jen jak jsem psala, jednatel se snaží dodatečným vyhýbat....tak váhám, zda mám podlehnout jeho "nátlaku" a opravu provést v běžném DAP za srpen nebo si mám stát na svém. Pokud by na to FÚ přišel, doměřil by mi jen ten posun, stejně, jako když teď udělám dodatečné? Vím, že je vždy lepší se "přiznat" a jsem toho zastáncem, ale četla jsem zde názory, že kvůli malým částkám se někdy účetní jednotky nepřiznávají a opravu provedou v běžném přiznání. Nevím přesně jaké by byly důsledky při každém jednotlivém způsobu. Myslím, že penále nebude vůbec vysoké-malá částka, krátká doba :-)

Asi si budu stát na svém :-) děkuji

• 31. 8. 2010 18:06

Jana N. (neregistrovaný)

kdyby trval na svém, dala bych tak jak chce on. ale určitě bych si nechala podepsat od něj tento postup, tedy do běžného měsíce opravu, s tím že jsem chtěla udělat dodatečné, ale nemohla jsem.
      za nějaký čas se vám to může hodit.

• 1. 9. 2010 20:41

abc (neregistrovaný)

přesně tak to budu muset udělat...teď jsme za dobře, ale člověk nikdy neví...kdyby došlo někdy na lámání chleba-takové podepsané papíry se hodí. DEěkuji a hezký den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).